RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2427|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Walkera qrx350

Vickyjim007 發表於 2014-2-16 01:51:15 來自手機 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
作天大炒了,對腳爛佐,compass sensor 凹佐,只換了對新腳,但今天裝好後架機不能直升,打開個殼看裏面D野冇爛跟個個D插冇鬆再試也不能直升,請問Compass sensor ,會否影響直升,或是期他問題?
byuen 發表於 2014-2-16 15:52:21 | 只看該作者
Compass sensor 凹咗, 一定會影響直升.
btw, 再 cal 過未?
http://www.youtube.com/watch?v=il7UH9n2_8c
 樓主| Vickyjim007 發表於 2014-2-16 17:09:24 來自手機 | 只看該作者
再試試先thank you
 樓主| Vickyjim007 發表於 2014-2-16 17:14:46 來自手機 | 只看該作者
C hing 如果想買多部機有什麼好介紹,想裝部450玩下 用NASA V2 新手會唔會好難set , 用什麼控好D有礦展性之前個D3-5年後送都冇人要唔環保
byuen 發表於 2014-2-16 22:51:31 | 只看該作者
請參考。
http://rc-evo.com/xbbs/thread-308913-2-1.html
其實你玩過都大約知自已想玩乜, 水頭足咪 Phantom 2/Phantom 2 Vision, 水緊咪等下 Hubsan H109S X4 PRO, IDEAFLY Apollo, Walkera QR X350 Pro,  咁多新機出 Phantom 2 緊會大減價.

自已裝部 F450 + NAZA V2 玩下又得, 我都曾經係 F450 新手, 一 take 過試飛就成功了, 一 d 都唔難 set, 不過預咗要花精神同時間學新嘢.

什麼控好 d? ching 你指嘅係搖控定飛控呀?
ThomasZ 發表於 2014-2-17 01:48:53 | 只看該作者
官網有QR X350 PRO了,但未見有售,可用5000mah電, 大家點睇?
 樓主| Vickyjim007 發表於 2014-2-17 02:22:40 來自手機 | 只看該作者
搖控
byuen 發表於 2014-2-17 10:20:10 | 只看該作者

ching 你玩 Walkera qrx350, 都用緊 Devo 搖控, 華記 d 搖控都唔錯, 平靚正拓展性強, 尤其係佢支 Devo 10 神控, 超多嘢玩.
 樓主| Vickyjim007 發表於 2014-2-18 08:28:08 來自手機 | 只看該作者
一起機就成架翻向前,再試就成架翻向後,不能直升,己做compass,gyro,加速,detect set up,是否囚為個指南針sensor 曲佐影響到,但用手動起機,真的會影響到嗎?請各位CHing 比D意見應如可修理,
byuen 發表於 2014-2-18 09:46:32 | 只看該作者
Vickyjim007 發表於 2014-2-18 08:28
一起機就成架翻向前,再試就成架翻向後,不能直升,己做compass,gyro,加速,detect set up,是否囚為個指南針sen ...

我建議 ching 平平地買隻指南針 module 番嚟試下先, 順便邊隻 motor 唔順就換埋佢; 如果跌壞飛控, 就不如買過隻機算了.

http://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.3.w17-5447606470.58.qIQ5nv&id=19797022477&