RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2156|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問師兄那裡有slash的升級改良件買呢??

turbines 發表於 2014-2-13 12:18:24 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

ricksonchow 發表於 2014-2-13 13:19:45 | 只看該作者
你係唔係用緊限滑極力子定中差?  如果係限滑可以試下set 返鬆少少. 我印像中好似未見過金屬大齒, 你可以上rcmart 睇下
 樓主| turbines 發表於 2014-2-13 14:01:02 | 只看該作者
係呀,,限滑極力子來的,,掃左差速齒  
打算一併購入金屬避震傳動軸及搖臂等,,,,但不知在那裡有出售......
thanks ching~~
bigcow 發表於 2014-2-13 15:40:50 | 只看該作者
有金屬的,但好貴
kennyf1 發表於 2014-2-13 17:34:43 | 只看該作者
george519 發表於 2014-2-13 17:45:32 | 只看該作者
4X4死老鼠
ricksonchow 發表於 2014-2-13 17:51:24 | 只看該作者
係WOR, 原來真係有鋼齒....  http://item.taobao.com/item.htm? ... &id=20202994507

不過你係掃左差速器上面果D 定係入面果D?
DLAM 發表於 2014-2-13 19:01:04 來自手機 | 只看該作者
我用緊Robinson Racing 嘅鋼大齒連限滑,未掃過!
DLAM 發表於 2014-2-13 19:04:41 來自手機 | 只看該作者
http://www.robinsonracing.com/traxxas.html
http://www.robinsonracing.com/traxxas.html

如果你玩重型改装,必備!我用咗之後,扭斷咗兩次原裝狗骨
 樓主| turbines 發表於 2014-2-14 00:06:50 | 只看該作者
隻差速大齒俾隻無刷KO左,,師兄講得岩,,買齊所有金屬改裝件真係幾大劑,,,
不過淘寶的零件真係幾齊全,,既然香港無得買就唯有幫襯淘寶啦,,,
淘寶仲有SLASH金屬萬向傳動軸,,全車四枝都係300人民幣,,甘就唔怕斷啦,,師兄覺得低嗎??
ricksonchow 發表於 2014-2-14 00:58:14 | 只看該作者
金屬都未必一定硬過膠, 因為質素良秀不齊, 唔好彩買左D 脆金屬就兩野就玩完, 都係睇彩數, 如果$300 人仔就真係好底,不過真係唔知質素如何, 最好搵D有人用過冇問題的

我玩左兩年都係爛過下搖臂, 換左RPM 膠件就冇再爛野. 可能我既setup 冇咁暴力, 都係原裝無刷配2S 電

CHING 你個無擦係幾多KV 同用咩電? 如果你動力好大, 較鬆少少個限滑可以等D齒唔會下下硬食掃齒
billykai 發表於 2014-2-14 09:52:13 | 只看該作者
Traxxas真係幾好玩最近買左架Rustler VXL用原裝電變摩打+11.1v
超快
billykai 發表於 2014-2-14 09:57:20 | 只看該作者
不如開個Traxxas論壇大家交流下
billykai 發表於 2014-2-14 10:25:23 | 只看該作者
原來已有
新人請諒
bigmouthguy 發表於 2014-2-15 00:52:49 | 只看該作者
香港唔係無, 我係健X/X全見過HR 既金屬大齒, 我換左HW SC8 3S 電都未掃隻大減, 由買返黎到而家~~~ 我都已經夠暴力, 有人暴力過我:lol:lol
bigmouthguy 發表於 2014-2-15 00:53:12 | 只看該作者
我E-MAXX 就掃過2隻~~~~
hotelnissan 發表於 2014-2-15 01:51:13 | 只看該作者
go amainhobbies and find everything made by RPM for your slash and MIP axles.  get some proline shocks.  I switched to center differential and get rid of the slipper clutch.
DLAM 發表於 2014-2-15 10:15:51 來自手機 | 只看該作者
傳動軸可以睇下GPM,香港牌子,淘宝有售。我用緊,行3S冇問題
 樓主| turbines 發表於 2014-2-15 13:46:24 | 只看該作者
我使用的是7.4v 40c lipo ,,,,,3200kv 無刷,,,正跑得正好過隱之際,,,,,,突然有怪聲出現,,,,,轉轉隻輪,,,fxck,,,,已經中了模型商家的計,,,,,只有全面升級才能完成餘下的路程了......
boa08 發表於 2014-2-15 17:44:19 | 只看該作者
Ching們你好,請問那裡可以找到traxxas flash的論壇呢?……唔該晒