RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5920|回復: 11
收起左側

新手:京商 mini z moto racer 電單車問題

eddievv331 發表於 2014-2-8 12:35:49 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位c hing 小弟新手,有望解答!昨日買了京商moto racer 電單車,發覺架車我扭堂軚左邊,架車堂軚會去右邊?係唔係架車有問題or 枝kt19 有問題呢?唔該各位!
chowhungjai 發表於 2014-2-8 14:02:01 | 顯示全部樓層
呢種係真電單車上的一種技術叫推軑入彎,正常的
 樓主| eddievv331 發表於 2014-2-8 14:26:39 來自手機 | 顯示全部樓層
原來係咁,明白啦!唔該曬c hing !不過架車都幾難玩,要閉關操車hehe!
r470620 發表於 2014-2-8 16:32:23 | 顯示全部樓層
改咗x speed motor未呀?改咗快好多架。仲有呀拆咗個人仔出黎之後,架車爽好多,d灣靈活好多。我諗梗改35c lipo電。
 樓主| eddievv331 發表於 2014-2-8 18:54:00 來自手機 | 顯示全部樓層
嘩!c hing 換摩打?而家都未玩得惦,如果拆左個人仔會無好玩
r470620 發表於 2014-2-8 19:31:48 | 顯示全部樓層
eddievv331 發表於 2014-2-8 18:54
嘩!c hing 換摩打?而家都未玩得惦,如果拆左個人仔會無好玩

慢慢練,練熟訓底起步就差唔多,拆咗人仔易控制d,仲有條呔要定時清潔下,多塵難起步。
 樓主| eddievv331 發表於 2014-2-11 14:42:50 來自手機 | 顯示全部樓層
感謝咁多位c hing 解答!昨日換左金屬頭叉,像真好多!不過都幾貴!
r470620 發表於 2014-2-11 16:06:31 | 顯示全部樓層
eddievv331 發表於 2014-2-11 14:42
感謝咁多位c hing 解答!昨日換左金屬頭叉,像真好多!不過都幾貴!

ching, 個金屬前叉係咪280呀?整體車有無重咗呀?個避震係咪油壓? 我見Atomic有個鋁轆軨,你換埋更像真呀,你上佢網睇下。
 樓主| eddievv331 發表於 2014-2-11 16:57:06 來自手機 | 顯示全部樓層
係$280 大元,唔係油壓,要用番舊膠件彈弓,其實我覺得應該要換頭軨、因為份頭好似重左少少!
 樓主| eddievv331 發表於 2014-2-11 17:01:11 來自手機 | 顯示全部樓層
這個?
傑傑kit 發表於 2014-2-28 11:09:56 | 顯示全部樓層
請問在家的木地板(平坦) 玩到嗎,同埋佢本身部車用aaa電嗎,thx
 樓主| eddievv331 發表於 2014-2-28 19:37:51 來自手機 | 顯示全部樓層
木地板可以!部車是用專用鋰電!