RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1405|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

全新手問flight simulator

阿邊個 發表於 2014-2-1 16:32:45 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

海鮮痕又想玩下飛機, 自知新手都係玩下飛行模擬器玩下先.

而家用緊FMS, flying model simulator, 覺得麻麻地好, 成日飛飛下會出左白畫面. 想請問下仲有冇其他飛行模擬器可以玩下? 唔該先.

only 發表於 2014-2-1 17:34:31 | 只看該作者
cocoaninja 發表於 2014-2-2 14:29:20 | 只看該作者

我就飛 ClearView RC 的,買了 license 是 US$40,以上的 Youtube 是小弟在部 Mac 機 screen capture 的。

個 USB adaptor 係向 taobao 訂的,好似唔洗 RMB$50
HighLamb 發表於 2014-2-2 17:42:25 | 只看該作者
Phoenix 將會出Verson 5.0,暫時唔知有無得由4.0 Free Update 上 5.0,如果想玩 Phoenix 請忍一忍,等5.0出。

登錄/註冊後可看大圖

http://www.horizonhobby.com/prod ... ith-dx4e-RTM50R4400

另外一隻多人玩的係 RealFlight
http://www.realflight.com/
 樓主| 阿邊個 發表於 2014-2-2 23:39:51 | 只看該作者
要俾錢果然係正好多! 而家個FMS, 玩到但始終係粗糙好多. 心郁郁整個試下.

我響hobbyking 買左個simulator 既Tx, 已經可以插電腦 (但唔可以控真既遙控機, 只係一個Joystick). 係咪即係唔使買USB adaptor, 就咁就可以用?

借問聲, 係咪玩sim. 玩得掂, 到真機上手會好好多呢? 定還是sim. 掂左, 但真機完全唔同一回事?
cocoaninja 發表於 2014-2-2 23:58:23 | 只看該作者
阿邊個 發表於 2014-2-2 23:39
要俾錢果然係正好多! 而家個FMS, 玩到但始終係粗糙好多. 心郁郁整個試下.

我響hobbyking 買左個simulator  ...

嗰個我都買咗,先知中了招,佢個嘢較極都唔準,同埋個油門好實,同個控差好遠。

已掉咗去垃圾桶
 樓主| 阿邊個 發表於 2014-2-3 00:12:35 | 只看該作者
cocoaninja 發表於 2014-2-2 23:58
嗰個我都買咗,先知中了招,佢個嘢較極都唔準,同埋個油門好實,同個控差好遠。

已掉咗去垃圾桶  ...

呵呵, 可能我好彩過你, so far個sim控 都OK, 不過係覺得FMS 麻麻地玩, 會飛出個range 就好似去左一個全白既世界咁.