RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5061|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請教關於配鋼鑼絲

soup_soup 發表於 2014-1-25 11:54:16 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位好,小弟想想詢一下邊到 (可 PM 我舖名及地址) 配鋼製六角頭鑼絲會比較齊 SIZE 呢?唔係車仔舖,係五金舖果種,感激各位!

**唔知有無 Post 錯區,有的話請告知,Thanks !

RCandylau 發表於 2014-1-25 12:15:24 | 只看該作者

旺角新填地街善昌
或廣東道大照五金

Bluemoon 發表於 2014-1-25 12:18:59 | 只看該作者
你試吓上網搵吓大照五金呢間野
RCandylau 發表於 2014-1-25 12:23:24 | 只看該作者

f 電話(Tel):852-2385 1770,852-2625 4588

傳真(Fax):852-2770 3763

Email:[email protected]

地址(Address):香港九龍旺角廣東道九七八號地下
G/F., 978 Canton Road, Mongkok, Kowloon, Hong Kong

分店:

大照五金(香港)有限公司 Tai Tsiu Hardware (HK) Co., Ltd.

電話(Tel):852-2626 1979

傳真(Fax):852-2626 1973

地址(Address):香港九龍旺角新填地街三零四號地下
G/F., 304 Reclamation Street, Mongkok, Kowloon, Hong Kong
 樓主| soup_soup 發表於 2014-1-25 12:32:32 | 只看該作者
RCandylau 發表於 2014-1-25 12:23
    f 電話(Tel):852-2385 1770,852-2625 4588

傳真(Fax):852-2770 3763

唔該晒師兄!!
 樓主| soup_soup 發表於 2014-1-25 12:40:59 | 只看該作者
Bluemoon 發表於 2014-1-25 12:18
你試吓上網搵吓大照五金呢間野

唔該晒師兄!!
RCandylau 發表於 2014-1-25 12:44:22 | 只看該作者
為免模型鋪在螺絲上谋取暴利,有必要公開!大家請去大照睇下,小弟支持大照
Bluemoon 發表於 2014-1-25 13:22:24 | 只看該作者
rcrr 發表於 2014-1-26 00:41:50 | 只看該作者
善昌好貴, 每款又要$20起步, 去附近很多的.
nick0080 發表於 2014-1-26 01:00:46 來自手機 | 只看該作者
點買法,有無話要買幾多?
nick0080 發表於 2014-1-26 01:01:50 來自手機 | 只看該作者
點買法,有無話要買幾多?
Beron 發表於 2014-1-26 01:33:55 | 只看該作者
而家善昌好似取消左最低消費
yuenchitat 發表於 2014-1-27 08:34:05 | 只看該作者
尼間野好齊吓   我買servo  殼果4口又長又幼螺絲都揾到
ckcgary 發表於 2014-1-27 12:33:48 | 只看該作者
車仔舖一盒嗰啲就平啲(應該係鐡做),大照上次買過大約 $6 十粒短螺絲(無鎡性)......
 樓主| soup_soup 發表於 2014-1-27 12:43:27 | 只看該作者
唔知呢兩間會幾時收爐?
 樓主| soup_soup 發表於 2014-1-27 17:01:18 | 只看該作者
好野,呢兩間都係配唔到 2.6mm 直徑嘅六角鏍絲嘅!
tsfai 發表於 2014-1-27 22:30:21 | 只看該作者
Ching, Try Taobao. quite a few choices even for 2.6mm 六角鏍絲嘅. But not sure quality. I have been using them for over a year.
 樓主| soup_soup 發表於 2014-1-27 23:42:25 | 只看該作者
tsfai 發表於 2014-1-27 22:30
Ching, Try Taobao. quite a few choices even for 2.6mm 六角鏍絲嘅. But not sure quality. I have been  ...

唔該晒,我之前都睇過了,$33 (10pcs),香港快X模型都好似有,但就貴少少,因為係鈦合金,$30 (6pcs)。

tsfai 發表於 2014-1-28 22:21:56 | 只看該作者
soup_soup 發表於 2014-1-27 23:42
唔該晒,我之前都睇過了,$33 (10pcs),香港快X模型都好似有,但就貴少少,因為係鈦合金,$30 (6pcs)。

...

Ching, I saw it is less than RMB 0.5 each for 2.6x10mm. The courier fee to HK is expensive if you just buy a little.
For me, I ask my freinds in China to order and ship in China so courier fee is ~RMB 10.