RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1559|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想玩電直 選控問題

rolocktim 發表於 2014-1-20 22:54:56 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
好耐之前有玩過下 CB100 定到架機   之後轉左玩 4G6(個名係咁上下)    起到 但一陣就炒  之後冇心機再玩LU    之前有諗過玩得到4G6  就上T-REX 250  點知果陣放棄左

依家見到亞拓出左150又心痕痕想入架 T-REX 150 玩下   遲下想升級 T-REX 250   所以想買個控  可以玩到2架機GE   我唔想再買華記D機  佢個控用唔到係250度   所以依家想買個中價位GE  $1000~1500到  
oscarchoi 發表於 2014-1-20 23:21:45 | 只看該作者
可考慮买Futaba 6EX 2.4G 六頻道约千貳左右
啊甘 發表於 2014-1-21 09:08:08 來自手機 | 只看該作者

JR  xg7     千令蚊,夠玩
khho01 發表於 2014-1-21 10:12:06 | 只看該作者
如果買技 Walkera DEVO 7 控($2xx),再加高頻頭($~2xx) total ~$600左右平好多,又點睇呢?
byuen 發表於 2014-1-21 10:22:07 | 只看該作者
khho01 發表於 2014-1-21 10:12
如果買技 Walkera DEVO 7 控($2xx),再加高頻頭($~2xx) total ~$600左右平好多,又點睇呢? ...

咁仲要 flash 埋個 deviation 先得, 幾舊水淨係玩個搖控, 都可以玩餐飽了, 呢個係高手超值之選.

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1137046449?u=scs_1966

solaris8x86 發表於 2014-1-21 10:25:21 | 只看該作者
oscarchoi 發表於 2014-1-20 23:21
可考慮买Futaba 6EX 2.4G 六頻道约千貳左右

Futaba good. 直升機必然之選。
khho01 發表於 2014-1-21 10:29:37 | 只看該作者
byuen 發表於 2014-1-21 10:22
咁仲要 flash 埋個 deviation 先得, 幾舊水淨係玩個搖控, 都可以玩餐飽了, 呢個係高手超值之選.

http:// ...

如淨買高頻頭$70,但要自已改。。唔知點搞。。
byuen 發表於 2014-1-21 12:54:24 | 只看該作者
khho01 發表於 2014-1-21 10:29
如淨買高頻頭$70,但要自已改。。唔知點搞。。

ching 自已唔識改, 唔想改, 可以買 d 即插即用型嘅高頻頭.

http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.1.MNZNFV&id=14795214241

khho01 發表於 2014-1-21 15:37:02 | 只看該作者
呢個真是好正... THX !
ivanwcs 發表於 2014-1-21 20:11:49 | 只看該作者
byuen 發表於 2014-1-21 12:54
ching 自已唔識改, 唔想改, 可以買 d 即插即用型嘅高頻頭.

http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r. ...

去hobbyking買9x或者9XR,之後改open-source frimware OPENTX 超勁,點玩都得~9X就全套,內置module,最抵玩,,,9XR就型仔d,但就要另外加3舊買module同接收
岩岩買左塊9xr主板來改舊控玩
 樓主| rolocktim 發表於 2014-1-21 20:33:12 來自手機 | 只看該作者
已買
byuen 發表於 2014-1-21 22:20:55 | 只看該作者

ching 已買邊隻呢?

樓主| rolocktim 發表於 2014-1-21 22:58:32 來自手機 | 只看該作者
控已買
 樓主| rolocktim 發表於 2014-1-21 23:00:40 | 只看該作者
已買futaba T8J  肉痛中 超左500預算