RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2199|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問phantom 1 全原裝有無一鍵返航?

123 發表於 2014-1-17 23:37:47 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問phantom 1 全原裝有無一鍵返航?THX~
kinkin8888 發表於 2014-1-18 00:49:42 | 只看該作者
你買咗咪知囉............(是有的)
 樓主| 123 發表於 2014-1-18 01:11:28 | 只看該作者
請問係咪每次都要指南動作定位先能開啟呢??我買左了但唔識設定!謝謝請教~
byuen 發表於 2014-1-18 10:01:49 | 只看該作者
溫馨提示, 呢類 gps 一鍵返航功能, 非緊急唔好係又用唔係又用, 因為好多飛機走佬個案, 都係返航功能失靈造成, e.g. 如果嗰 home point 冇 lock 定就飛, 搞錯搞亂咗, 或者唔知點解 reset 咗, 咁個 "一鍵返航" 就變咗 "一鍵走佬" 了.
solaris8x86 發表於 2014-1-18 10:19:52 | 只看該作者
玩L1 GPS此終要靠上帝庇佑,萬一出事當上咗一課就好喇。
 樓主| 123 發表於 2014-1-18 11:46:50 來自手機 | 只看該作者
想常試吓嘛!按個HL鍵或是関控呢?請指教一下小弟thx
byuen 發表於 2014-1-18 12:37:03 | 只看該作者
123 發表於 2014-1-18 11:46
想常試吓嘛!按個HL鍵或是関控呢?請指教一下小弟thx

ching 穩陣 d, 響張檯度試試熟先.
https://www.youtube.com/watch?v=RGlodUy4kHk

樓主| 123 發表於 2014-1-18 14:45:42 來自手機 | 只看該作者
有無師兄清楚?
byuen 發表於 2014-1-20 11:49:59 | 只看該作者
123 發表於 2014-1-18 14:45
有無師兄清楚?

2 個方法:
第一個方法, 簡單, 但很危險, 就係關控;
第二個方法, 先設定 Control Mode Switch S1 做 "GPS, ATTI, Fail-Safe", 取代原本 "GPS, ATTI, ATTI", 之後要 "一鍵走佬" 就打 S1.

樓主| 123 發表於 2014-1-21 00:09:02 | 只看該作者
byuen 發表於 2014-1-20 11:49
2 個方法:
第一個方法, 簡單, 但很危險, 就係關控;
第二個方法, 先設定 Control Mode Switch S1 做 "GPS, ...

請問phantom 1想要設定是要用邊個軟件?因為官綱太多唔知邊個先啱!請指教!謝謝!THX~
byuen 發表於 2014-1-21 07:43:55 | 只看該作者
123 發表於 2014-1-21 00:09
請問phantom 1想要設定是要用邊個軟件?因為官綱太多唔知邊個先啱!請指教!謝謝!THX~ ...

ching 起碼要裝 DJI Driver Installer 同 Naza-M Assistant Software v2.20
http://download.dji-innovations.com/downloads/driver/DJI_Driver_Installer.exe
http://download.dji-innovations.com/downloads/nazam-v2/NAZAM_2.20_Installer.exe