RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1850|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手岩岩買了phantom1 有問題想請教請教(有片)

chixxxxxhin 發表於 2013-12-13 22:29:53 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我剛買了Dji phantom 1段片係我買機之後第二日拍 無睇到民航處的指引 現在看到了 以後會注意不會太靠近市區 SORRY

段片有幾個shot都有橫紋扭曲我已經用了youtube果個防震 原片更加嚴重為何?有無解决方法?
AND
小弟想整返個fpv 但唔係去邊到買完全不知道從何插手對fpv一竅不通 請指教=)
solaris8x86 發表於 2013-12-13 22:57:05 | 只看該作者
嗱,弟弟,其實你自己已知道問題所在,依度基本上有自稱十Q幾廿年RC電直經驗啲師兄們,都唔會將你點樣慨,但你連自己個處男樣都影麻落去,日後你架野有乜東瓜豆腐 (如傷人),啲只有半桶水教育程度既綱民就會cap你個樣黎玩,所以拍攝時要䀆量被免影到自己個樣,方為上策。如自己直系想上鏡,可只影自己背面,或影遠景亦可,你喜歡自己打格仔又得。祝玩得開心,安全至上。
 樓主| chixxxxxhin 發表於 2013-12-13 23:07:41 | 只看該作者
放心=) 我會注意安全
多謝哥哥提點
solaris8x86 發表於 2013-12-13 23:09:11 | 只看該作者
chixxxxxhin 發表於 2013-12-13 23:07
放心=) 我會注意安全
多謝哥哥提點

我其實係叔叔...
 樓主| chixxxxxhin 發表於 2013-12-13 23:11:46 | 只看該作者

無關係啦都係一句XD 後生啲
mansiu 發表於 2013-12-14 00:11:07 | 只看該作者
師兄你有冇裝減震器?睇不清楚

http://www.flying-hobby.com/senr ... embled-p-12374.html
byuen 發表於 2013-12-14 00:18:26 | 只看該作者
ching 你都飛得幾狼喎, 民航處有指引話放飛高度不超過地面以上 300 呎.
ikesan 發表於 2013-12-14 00:24:14 | 只看該作者
弟弟,買個有減震嘅云台便藥到病除㗎啦!七樓同淘寶都大把,各色其色,任君損宅。得閒爬多d文啦!呢度好熱鬧,好多有翠野睇同學架!另外,FPV亦可喺呢二個地方揾到。慢慢揀啦。下次吾好係鉄路隔離飛啦⋯⋯!
哥哥上
 樓主| chixxxxxhin 發表於 2013-12-14 01:14:03 | 只看該作者
mansiu 發表於 2013-12-14 00:11
師兄你有冇裝減震器?睇不清楚

http://www.flying-hobby.com/senrigan-gp25-lite-brushless-gimbal-preasse ...

冇裝之後會買~想知道zen muse H3 2D是否連減震器?

樓主| chixxxxxhin 發表於 2013-12-14 01:14:57 | 只看該作者
byuen 發表於 2013-12-14 00:18
ching 你都飛得幾狼喎, 民航處有指引話放飛高度不超過地面以上 300 呎.

之後會注意一下
 樓主| chixxxxxhin 發表於 2013-12-14 01:16:25 | 只看該作者
ikesan 發表於 2013-12-14 00:24
弟弟,買個有減震嘅云台便藥到病除㗎啦!七樓同淘寶都大把,各色其色,任君損宅。得閒爬多d文啦!呢度好熱 ...

明白明白感謝哥哥既提醒XD
弟弟上
kay1926 發表於 2013-12-14 11:19:44 | 只看該作者
chixxxxxhin 發表於 2013-12-14 01:14
冇裝之後會買~想知道zen muse H3 2D是否連減震器?

是連減震器
 樓主| chixxxxxhin 發表於 2013-12-14 12:17:30 | 只看該作者

明白
R8fky 發表於 2013-12-15 11:05:19 | 只看該作者
將部gopro墊得實啲都會有幫助, 肉眼睇隻机起飛各樣有冇震動吖? 震得犀利就要跟進一下喇!   虛心啲學習就好 千祈不要好似我咁 一言九鼎 搏咀搏舌 要不是會俾人當你怪獸咁睇! 原因不明 總之搞笑! 大概啲人唔衰得  頂佢兩句 覺得冇面掛! 我鬧交未輸過,  打交未驚過, 人地係都要攞假嚟刁  咪成全下佢囉!  總之我就係咁喇...已變成哥斯拉喇!  聽完就算 不用回覆  因為啲惡勢力很小心眼的