RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4844|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想買四軸機,這套機ok嗎?

valklai 發表於 2013-11-30 12:10:50 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
新手乜都唔識,請各位指點下, 喱隻機啱新手玩嗎??
http://item.taobao.com/item.htm? ... &id=19872557535
oscarchoi 發表於 2013-11-30 13:29:57 | 只看該作者
呢隻可以华科爾D机都几好
kinkin8888 發表於 2013-11-30 13:50:23 | 只看該作者
ok ok
oscarchoi 發表於 2013-11-30 15:50:42 來自手機 | 只看該作者
大春代 發表於 2013-11-30 17:53:12 來自手機 | 只看該作者
請問华科爾D机oscar 私兄有冇試玩過?我都想買。
byuen 發表於 2013-11-30 18:37:20 | 只看該作者
淨機呢隻 2 仟, 大疆精靈 1 代 3 仟; 齋飛 2 隻都 ok, 但要掛埋 gopro 玩航拍, 買精靈信心大飛得安心 d.
solaris8x86 發表於 2013-11-30 19:11:28 | 只看該作者
ok.
R8fky 發表於 2013-11-30 20:36:20 | 只看該作者

建議phantom 1代. 依家又抵玩,一定唔会後悔華科爾嘅四軸根本就唔係嗰回事. 倒不如買舊平平嗰啲飛控自己切機
大春代 發表於 2013-11-30 21:49:38 | 只看該作者
R8fky 發表於 2013-11-30 20:36
建議phantom 1代. 依家又抵玩,一定唔会後悔華科爾嘅四軸根本就唔係嗰回事. 倒不如買舊平平嗰啲飛控自己切機 ...

Ching 谢谢你的建議,我都覺得dji 好d

陳真 發表於 2013-12-1 00:13:42 | 只看該作者
gps定位計的確係dji比較好,我兩隻都試過
新手唔識自己砌呢兩隻都諗得過,自己識砌識set就梗係apm或海盗啦
x350唔洗依家唔洗兩千都買到,不過無控,你如果有devo係列控都玩得過
隻精靈企硬咗好耐(5000元左右)到隻350出咗佢先跌價,依家都要三千幾
自己含量
ivanwcs 發表於 2013-12-1 03:05:42 | 只看該作者
陳真 發表於 2013-12-1 00:13
新手唔識自己砌呢兩隻都諗得過,自己識砌識set就梗係apm或海盗啦
...

贊同,QX X350鬼佬測試都話好,飛行控制好靈敏
http://flitetest.com/articles/blade-350-qx-full-review
R8fky 發表於 2013-12-1 20:13:04 | 只看該作者
ivanwcs 發表於 2013-12-1 03:05
贊同,QX X350鬼佬測試都話好,飛行控制好靈敏
http://flitetest.com/articles/blade-350-qx-full-review
...

師兄依隻應該唔錯,有名氣嘅老外品牌, 夠靈活反應快仲可以打筋斗. 話佢好我唔反對吖!  但依隻唔同华科爾果隻喎
 樓主| valklai 發表於 2013-12-2 09:19:15 | 只看該作者
oscarchoi 發表於 2013-11-30 13:29

師兄谢谢你的建議!!
 樓主| valklai 發表於 2013-12-2 09:19:53 | 只看該作者

師兄谢谢你的建議!!
 樓主| valklai 發表於 2013-12-2 09:20:28 | 只看該作者
oscarchoi 發表於 2013-11-30 15:50

師兄谢谢你的建議!!
 樓主| valklai 發表於 2013-12-2 09:21:11 | 只看該作者
陳真 發表於 2013-12-1 00:13
...

師兄谢谢你的建議!!
byuen 發表於 2013-12-2 15:14:57 | 只看該作者
R8fky 發表於 2013-12-1 20:13
師兄依隻應該唔錯,有名氣嘅老外品牌, 夠靈活反應快仲可以打筋斗. 話佢好我唔反對吖!  但依隻唔同华科爾果 ...

呢隻悲 350 QX, 射槳射到岀晒名, 香港冇咩人玩, 炒咗 parts 都配唔到.
e 家大疆 1 代平靚正冇老點.

R8fky 發表於 2013-12-2 16:52:28 | 只看該作者
byuen 發表於 2013-12-2 15:14
呢隻悲 350 QX, 射槳射到岀晒名, 香港冇咩人玩, 炒咗 parts 都配唔到.
e 家大疆 1 代平靚正冇老點.

咁就唔多清楚有這個問題. 不過你都醒目, 明白到香港冇咩人玩 (世界各地都唔見得多) 同埋 parts 這個問題  加上有咩關於飛機嘅難題想問其他有玩的模友都幾蛋痛

phantom 須是成品机, 但都算係隻正正常常嘅四軸機.  起碼有個飛控(naza)你搞下, 到日後想再玩其它的飛控多軸機都會認識多左, 雖然有些是麻煩小小的開源品飛控, 但個概念  

都係大同小異嗰隻, 總之或多或少都有幫助啦! 就如個飛控要調參呀!..可 4,6,8 軸呀.. 之中有 十,X,米或星形, 還有Y形上下槳等等的. 某一些品牌或 dji也造這類gps自穩系統都有幾  

年時間响度, 有咁多人玩自然有佢嘅可取之處. 但华科爾嗰隻都唔知佢係咩飛控有冇軟件可作調參之用, 玩完都唔知會學到啲乜,想睇想問下人都難, 這樣的話我情願唔要gps的玩双天  

嗰隻仲實際.  買左 phantom 你唔會再諗住再買华記的, 但買左华記你會再想買phantom嚟試吓.  我又唔係商家亦不是賣廣告, 就只不過是信者得救而已