RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: rctc3rc
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Blackfoot Xtreme VS Twin Detonator

bcgg 發表於 2006-12-29 09:56:32 | 只看該作者
原帖由 rctc3rc 於 2006-12-29 00:12 發表
我今日見到"TL-01 LA" A臂,
我想問同 "TL-01" A臂有咩唔同?
唔知買邊隻先岩???

唔駛買LA A臂,因為用唔番你架車原本D轉向杯,尾杯,你有冇
TL01或TB01或TG10,正常D A臂就ok
txzmxn 發表於 2006-12-29 11:39:02 | 只看該作者
其實會唔會降底啲個車殼, 遮多啲個肚腩(車架)會好啲?

你個blackfoot extreme 個硬殼唔落原裝 sticker 好靚! 唔知點解無淨殼賣o既?
bcgg 發表於 2006-12-29 13:57:19 | 只看該作者
原帖由 txzmxn 於 2006-12-29 11:39 發表
其實會唔會降底啲個車殼, 遮多啲個肚腩(車架)會好啲?

你個blackfoot extreme 個硬殼唔落原裝 sticker 好靚! 唔知點解無淨殼賣o既?

Let me try try
唉,如果有淨殼賣,我就唔駛買成架啦
txzmxn 發表於 2006-12-29 15:46:51 | 只看該作者
不過睇落架硬殼 F150 後輪拱唔係好o岩位, 車架 wheelbase 長咗!
我諗要裝落 TL-01 底會 FIT 啲
agentjerry 發表於 2008-1-17 21:19:55 | 只看該作者
原帖由 bcgg 於 2006-12-28 17:41 發表

試下用番原裝king pin加小小鏍膠,或者換金屬轉向杯king pin 扭大力小小,
而飛狗骨,就試下係狗骨墊膠O-Ring(或者twin detonator原裝避振筒裡面咪有條膠管,自巳cut2~3mm)
頂實小小條狗骨,試試
我唸TGX技萬 ...

C Hing,
I got dual hunter the one as yr Twin D.
I want to ask what ESC, motor and motor pinion u used?
and how to change the ESC with 2 connector to connect 2X7.2V
u are great!
Ang 發表於 2008-1-18 00:55:10 | 只看該作者

回復 13# 的帖子

前後臂與牙箱接合位補强(好弱易爛)

Any close-up pix on your work?
johnny 發表於 2008-1-18 09:27:08 | 只看該作者
請問相中的 呔呤 是哪個品牌 ?
在哪裡可以買到呢 ?
agentjerry 發表於 2008-1-20 19:51:33 | 只看該作者
原帖由 bcgg 於 2006-12-28 17:41 發表

試下用番原裝king pin加小小鏍膠,或者換金屬轉向杯king pin 扭大力小小,
而飛狗骨,就試下係狗骨墊膠O-Ring(或者twin detonator原裝避振筒裡面咪有條膠管,自巳cut2~3mm)
頂實小小條狗骨,試試
我唸TGX技萬 ...

what motor is suitable for 14.4V
rolex1601 發表於 2008-1-21 00:08:00 | 只看該作者
i like Blackfoot Xtreme  , but like Twin Detonator  ......... mix it ,,,,, hehe    but ,,,,,,,,,,, need buy two