RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4453|回復: 28
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Blackfoot Xtreme VS Twin Detonator

rctc3rc 發表於 2006-12-28 16:03:43 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
Blackfoot Xtreme VS Twin Detonator,
呢兩部大轆車, 邊部會好D ?
bcgg 發表於 2006-12-28 16:20:45 | 只看該作者
原帖由 rctc3rc 於 2006-12-28 16:03 發表
Blackfoot Xtreme VS Twin Detonator,
呢兩部大轆車, 邊部會好D ?

兩部結構,佈局,牙比一樣,只不過Twin Detonator前面多多個摩打牙箱,
Twin Detonator軟殼雙摩打,Blackfoot Xtreme硬殼單摩打,要靚,咪Blackfoot Xtreme,
要好玩D,勁DD,咪Twin Detonator囉,我兩架都有,價錢爭幾十蚊
我建議Twin Detonator,可似玩雙摩打,又可以玩單摩打,
你自已Think Think.....
courel500 發表於 2006-12-28 16:23:26 | 只看該作者
原帖由 bcgg 於 2006-12-28 16:20 發表

兩部結構,佈局,牙比一樣,只不過Twin Detonator前面多多個摩打牙箱,
Twin Detonator軟殼雙摩打,Blackfoot Xtreme硬殼單摩打,要靚,咪Blackfoot Xtreme,
要好玩D,勁DD,咪Twin Detonator囉,我兩架都有,價錢爭幾 ...

借問聲Twin Detonator前後輪距大約幾多 ? 仲可唔可以縮短D呢 ?
leeho888 發表於 2006-12-28 16:24:46 | 只看該作者

回復 #1 rctc3rc 的帖子

Twin Detonator好D,Blackfoot Xtreme個車殼靚d
bcgg 發表於 2006-12-28 16:33:53 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2006-12-28 16:23 發表

借問聲Twin Detonator前後輪距大約幾多 ? 仲可唔可以縮短D呢 ?

我今晚度度,不過Twin Detonator前後係獨立牙箱,靠中間大身定位,而你又有改TL01嘅經驗,
縮短嚟用LB,WW,一定唔成問題
 樓主| rctc3rc 發表於 2006-12-28 16:34:33 | 只看該作者
唔該哂,
我想改短少少A臂, 同狗骨, 再裝PAJERO或F350呔零,
唔知邊隻A臂,同狗骨岩安呢?
bcgg 發表於 2006-12-28 16:35:56 | 只看該作者
原帖由 rctc3rc 於 2006-12-28 16:34 發表
唔該哂,
我想改短少少A臂, 同狗骨, 再裝PAJERO或F350呔零,

TL01
courel500 發表於 2006-12-28 16:38:37 | 只看該作者
照睇你後加圖片 , 波箱同 wild willy 2 波箱一樣 , thx !
bcgg 發表於 2006-12-28 16:40:09 | 只看該作者
原帖由 rctc3rc 於 2006-12-28 16:34 發表
唔該哂,

係咪咁?
 樓主| rctc3rc 發表於 2006-12-28 17:03:39 | 只看該作者
原來係咁, 唔該哂, 師兄!
bcgg 發表於 2006-12-28 17:17:47 | 只看該作者
原帖由 rctc3rc 於 2006-12-28 17:03 發表
原來係咁, 唔該哂, 師兄!

快D改完,post 上嚟see see
alwaysnico 發表於 2006-12-28 17:23:23 | 只看該作者
Bcgg兄,我想問問.我玩開twin detonator,
有一個問題想請教你~ 唔知點解我前臂上面兩粒king pin(已換option六角king pin)成日甩出黎
仲有成日飛狗骨,請問有咩可以改善呢個問題?同埋有咩改裝心得可以教下我?
bcgg 發表於 2006-12-28 17:41:50 | 只看該作者
原帖由 alwaysnico 於 2006-12-28 17:23 發表
Bcgg兄,我想問問.我玩開twin detonator,
有一個問題想請教你~ 唔知點解我前臂上面兩粒king pin(已換option六角king pin)成日甩出黎
仲有成日飛狗骨,請問有咩可以改善呢個問題?同埋有咩改裝心得可以教下我?

試下用番原裝king pin加小小鏍膠,或者換金屬轉向杯king pin 扭大力小小,
而飛狗骨,就試下係狗骨墊膠O-Ring(或者twin detonator原裝避振筒裡面咪有條膠管,自巳cut2~3mm)
頂實小小條狗骨,試試
我唸TGX技萬向唔知fit唔fit位呢?試試再話你知....

改裝心得?咪改2x7.2V(大力到暈 ),前後臂與牙箱接合位補强(好弱易爛),仲有D idea, 整完影相比你睇....
啊....改假F150囉

gibson 發表於 2006-12-28 18:04:57 | 只看該作者

回復 #13 bcgg 的帖子

HHHHooooo, yours show time!!!!  
gibson 發表於 2006-12-28 18:05:27 | 只看該作者
Very nice rims as well....
bcgg 發表於 2006-12-28 18:07:09 | 只看該作者
原帖由 gibson 於 2006-12-28 18:04 發表
HHHHooooo, yours show time!!!!  

NO no no....  just give brother for reference
gibson 發表於 2006-12-28 18:08:47 | 只看該作者
原帖由 bcgg 於 2006-12-28 18:07 發表

NO no no....  just give brother for reference

No problem, we all enjoy.... This is the platform ma........
alwaysnico 發表於 2006-12-28 18:27:20 | 只看該作者

回復 #13 bcgg 的帖子

睇你整1:10touring又好,大腳又好,真係整咩都好好心機!!!
等你改完分享,再向你偷下師
bcgg 發表於 2006-12-28 18:59:39 | 只看該作者
原帖由 alwaysnico 於 2006-12-28 18:27 發表
睇你整1:10touring又好,大腳又好,真係整咩都好好心機!!!
等你改完分享,再向你偷下師

唔好客氣啦 有機會出嚟玩下RC,
我有好多crazy idea架
 樓主| rctc3rc 發表於 2006-12-29 00:12:59 | 只看該作者
我今日見到"TL-01 LA" A臂,
我想問同 "TL-01" A臂有咩唔同?
唔知買邊隻先岩???