RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2698|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TT01不能行直線(續集)

celica347 發表於 2013-9-2 08:29:22 來自手機 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
名位ching,聽咗大家意見後,換咗TP 36R呔,改善了好多,但係仍然有偏左偏右情況,仔細研究發覺servo扭呔後回中間位時有偏差,一時未回到正中,一時就回過咗中位少少,當車轉灣都有偏差引致不能直行,請問解決方法?小弟用平價Feetech servo是否有影響?
alvin0256 發表於 2013-9-2 08:36:13 | 只看該作者
換SERVO
monsterken 發表於 2013-9-2 10:02:16 | 只看該作者
換servo and servo saver
lf2c 發表於 2013-9-2 11:26:34 | 只看該作者

我最近都買左一架玩下,配套如下:
TP36R
Futaba S3003
Top servo saver
3racing zero用金屬servo柱
3racing TT01用金屬油壓

我覺得樓主目前應該換saver先
同埋最緊要換埋連接轉向部份的可調推桿
之後servo柱最好都換埋,吾好用原裝膠果對
而家新車砌好落地數次表現大致正常
暫時未見有行吾直等偏差希望幫到你

tsfai 發表於 2013-9-2 13:19:10 | 只看該作者
我覺得樓主目前應該換saver先 x 2
 樓主| celica347 發表於 2013-9-2 13:21:11 來自手機 | 只看該作者
ching請問乜野係servo saver?
TOMY1988 發表於 2013-9-2 13:39:30 | 只看該作者
celica347 發表於 2013-9-2 13:21
ching請問乜野係servo saver?

套住SERVO果件野
alvin0256 發表於 2013-9-2 15:36:56 | 只看該作者
我試過TT01 一邊回到中一邊回中位差少少,最終要換SERVO先OK 只係換左隻3003 已經OK了