RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9247|回復: 48
收起左側

新手決擇 XB4 /B44.2

rcbody 發表於 2013-8-27 11:56:07 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請教各位師兄,XB4/B44.2邊款啱新手入倉玩?parts易買嗎?
多數玩幾turn?Fdr?與及仲有咩要注意?唔該晒....
貓仙人 發表於 2013-8-28 08:47:55 | 顯示全部樓層
XB4用14mm6角.....買呔令比較麻煩
 樓主| rcbody 發表於 2013-8-28 09:10:19 | 顯示全部樓層
貓仙人 發表於 2013-8-28 08:47

唔該晒呀師兄
patshiu 發表於 2013-8-28 10:36:50 | 顯示全部樓層
咁如果買dex v3 又好唔好呢?
小弟都係剛中毒,新手,唔知買咩車好2WD定4WD好?
謝謝
貓仙人 發表於 2013-8-28 11:20:59 | 顯示全部樓層
要識收鐘意玩操控先好諗後驅......鐘意激走玩暴力型就可諗四驅.......
patshiu 發表於 2013-8-28 12:34:29 | 顯示全部樓層
謝謝師兄,咁我會選4WD,車架3千樓下有咩推薦,以少整車為首要條件
 樓主| rcbody 發表於 2013-8-28 13:27:24 來自手機 | 顯示全部樓層
貓仙人 發表於 2013-8-28 11:20
要識收鐘意玩操控先好諗後驅......鐘意激走玩暴力型就可諗四驅.......

就係想玩激啲,諗住入AE 4wd,但擔心個珠差好似pancar成日要整,會唔會呢?
ikesan 發表於 2013-8-28 13:49:13 | 顯示全部樓層
b44.2我玩緊左約四個月!珠差一早已換途池珠,玩左咁耐冇病冇痛!反而珠差齒掃左四次……!可能我攝得吾Fit啦。
l.leif 發表於 2013-8-28 14:22:39 來自手機 | 顯示全部樓層
聽師兄們講話XB4硬過442,冇咁易爛野,
需要考慮這個問題啊。

無謂一落場就收工。
euro614 發表於 2013-8-28 14:42:31 | 顯示全部樓層
如果入倉玩,44.2比較好,因為倉有parts賣.. 爛野就買..
 樓主| rcbody 發表於 2013-8-28 17:01:44 來自手機 | 顯示全部樓層
euro614 發表於 2013-8-28 14:42
如果入倉玩,44.2比較好,因為倉有parts賣.. 爛野就買..

正..呢樣真係好方便!但比kws係咪差唔多價?
 樓主| rcbody 發表於 2013-8-28 17:08:03 來自手機 | 顯示全部樓層
貓仙人 發表於 2013-8-28 08:47

請教ching 有其他牌子鈴用到嗎?改六角又解決到嘛?
965 發表於 2013-8-28 22:41:43 | 顯示全部樓層

Can c hing share how much are they in HK? B44.2/XB4/Durango 410V3 ....also Schumacher..... Thx...
 樓主| rcbody 發表於 2013-8-29 09:42:17 來自手機 | 顯示全部樓層
965 發表於 2013-8-28 22:41
Can c hing share how much are they in HK? B44.2/XB4/Dur8ango 410V3 ....also Schumacher..... Thx...

早兩日睇過kws,B44.2$23xx,XB4$30xx
965 發表於 2013-8-29 13:25:28 | 顯示全部樓層
Thx.... 44.1? .2 lei?

Price here (Canada) $389 for 44.2,  $299 for 410V3 pro, 459 for XB4 .. And no CAT ..  

So...no reason not to go for Rango here....
ikesan 發表於 2013-8-29 13:38:01 | 顯示全部樓層
B44.2我買時23xx!
b.woo 發表於 2013-8-29 14:51:19 來自手機 | 顯示全部樓層
rcbody 發表於 2013-8-28 17:01
正..呢樣真係好方便!但比kws係咪差唔多價?

你入倉玩,比多D錢買parts,即時有得玩!
oscarchoi 發表於 2013-8-29 18:37:37 | 顯示全部樓層
b.woo 發表於 2013-8-29 14:51
你入倉玩,比多D錢買parts,即時有得玩!

司兄所言是否入去玩會難車所以用多了零件?
 樓主| rcbody 發表於 2013-8-29 19:19:48 來自手機 | 顯示全部樓層
我諗師兄想講入得去玩,爛件可即時買到parts,比多少少都值得,總無可能每一樣件都帶後備,如果JV附近有RC店就正囉
kamlo713 發表於 2013-8-29 22:56:57 | 顯示全部樓層
我下个目標 Losi 4WD