RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2096|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想買車玩rally

kelsch 發表於 2013-5-28 17:28:29 來自手機 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位ching,最近想學人玩rc rally,睇中左kyosho drx ve,借問邊度有得賣?大約幾錢?
仲想問下玩offroad大概需要乜野工具之類?thanks
cccan 發表於 2013-5-28 18:43:47 | 只看該作者

我都想玩, 唔知 HPI WR8得唔得呢?
ftbingobingo 發表於 2013-5-29 00:39:07 | 只看該作者
鍵全/鴻聲有得賣, $25XX-$26XX, 依架車玩OFFROAD唔駛特別再買野, 除左最好換左隻SERVO之外, 基本上入電即飛
 樓主| kelsch 發表於 2013-5-29 21:09:05 | 只看該作者
 樓主| kelsch 發表於 2013-5-29 21:11:50 | 只看該作者
ftbingobingo 發表於 2013-5-29 00:39
鍵全/鴻聲有得賣, $25XX-$26XX, 依架車玩OFFROAD唔駛特別再買野, 除左最好換左隻SERVO之外, 基本上入電即飛 ...

先謝過CHING回覆,咁有冇SERVO有介紹?
另外想問呢類RTR車,之後改車同整車會唔會比較麻煩?
THANKS
cccan 發表於 2013-5-29 21:29:32 | 只看該作者
重諗謹
ftbingobingo 發表於 2013-5-31 00:17:01 | 只看該作者
kelsch 發表於 2013-5-29 21:11
先謝過CHING回覆,咁有冇SERVO有介紹?
另外想問呢類RTR車,之後改車同整車會唔會比較麻煩?
THANKS ...

Savox 1258 或類似的已經好夠, 架車多件的, 結構非常簡潔, 要改加番差速傘齒(原裝3隻差速都是兩隻衛星齒, 可加至4隻), 我地玩左大約20排電除左車殼之外無野爛過