RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2031|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

wr02(WW2)用無刷

貓仙人 發表於 2013-5-2 20:46:20 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問WR02可以用無刷嗎?17.5頂D齒頂得住嗎?
TOMY1988 發表於 2013-5-3 00:48:44 | 只看該作者
睇怕好快玩完.........
 樓主| 貓仙人 發表於 2013-5-3 10:52:50 | 只看該作者
或者21.5T搵唔搵陣?
TOMY1988 發表於 2013-5-3 14:15:33 | 只看該作者
kc1 發表於 2013-5-3 21:06:25 | 只看該作者
直路狂,灣路忙.  
 樓主| 貓仙人 發表於 2013-5-4 08:43:26 | 只看該作者
其實想用無刷係想鰹電D用無咁熱.......笨唔係想快D........其實有無無刷係同白豬或黑豬差唔多速度?例如40A電變加21.5T得嗎?
kc1 發表於 2013-5-4 11:51:05 | 只看該作者
貓仙人 發表於 2013-5-4 08:43
其實想用無刷係想鰹電D用無咁熱.......笨唔係想快D........其實有無無刷係同白豬或黑豬差唔多速度?例如40A ...

唔講速度的話, 行山,跑沙地,  我部CW01和CC01全原廠用番teu-104bk電變 ,白豬 ,nimh 5000電,可玩差不多2個半至3個鐘.電變和摩打溫度是微暖 摩打冇加風扇和盒仔封住電變.  師兄如想用無刷都可以,轉灣前收到架車慢D都可以唔會翻車, (用白豬都會翻), 唯一諗既野係D膠齒輪可以玩到幾耐..純粹個人意見
101ROADBAR 發表於 2013-5-4 12:09:27 | 只看該作者
kc1 發表於 2013-5-4 11:51
唔講速度的話, 行山,跑沙地,  我部CW01和CC01全原廠用番teu-104bk電變 ,白豬 ,nimh 5000電,可玩差不多2個 ...

嘩原來可以玩倒兩個半至三小時咁奈. 如果用Lipo 6000電咪玩到手軟?
 樓主| 貓仙人 發表於 2013-5-4 12:21:43 | 只看該作者
kc1 發表於 2013-5-4 11:51
唔講速度的話, 行山,跑沙地,  我部CW01和CC01全原廠用番teu-104bk電變 ,白豬 ,nimh 5000電,可玩差不多2個 ...

咁又夠做喎.......104bk加做BEC都有得諗......唔該C兄
kc1 發表於 2013-5-4 12:21:45 | 只看該作者
101ROADBAR 發表於 2013-5-4 12:09
嘩原來可以玩倒兩個半至三小時咁奈. 如果用Lipo 6000電咪玩到手軟?

有可能手軟架,所以我用左支大陸gt2b控輕d細d行山都方便D,  Lipo好似有10000又可能玩到唔想玩