RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1494|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手motor一問

pigpigpig 發表於 2013-1-23 13:57:09 來自手機 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
本人想玩10仔仿車
買咩牌子motor?
想用3.5T-5.5T motor
預算$300內(最好)
THX!
chacha 發表於 2013-1-23 15:07:03 | 只看該作者
$300 冇咩牌子可簡,我知就得 TRINITY 做緊特價,預算同你差不多,不過都做左特價半年,可能冇咩 T 數簡
ying1234 發表於 2013-1-23 15:27:56 | 只看該作者
under 300可以揀toro, 之前賣緊$280,唔知有無加價,或者買2手.
chlderek886 發表於 2013-1-23 17:09:32 來自手機 | 只看該作者
新手玩3.5-5.5咁盡?
tofai 發表於 2013-1-23 20:32:55 | 只看該作者
新手玩3.5-5.5
又一跑道炸彈
chlderek886 發表於 2013-1-24 02:15:11 來自手機 | 只看該作者
tofai 發表於 2013-1-23 20:32
新手玩3.5-5.5
又一跑道炸彈

如果是新手,建議先用高T,懂set好部車先再換低T馬達,講真現在玩turbo,10.5t都可以去到5.5的速度,一開始就玩到盡好易爛野,落到場冇得玩好快冇隱
kktong77 發表於 2013-1-30 11:21:14 來自手機 | 只看該作者
想問一下motor 個T數代表速度嗎?T數越小就越快嗎?我見toro這個牌子啲motor 係平啲,是否大陸造?如果買啲套裝motor ,即係連風扇電變,和個差錶,還是分開買好?中級價錢首選有咩牌子揀呢?請各位師兄比下意見。
kktong77 發表於 2013-1-30 13:04:21 | 只看該作者

想問一下motor 個T數代表速度嗎?T數越小就越快嗎?我見toro這個牌子啲motor 係平啲,是否大陸造?如果買啲套裝motor ,即係連風扇電變,和個差錶,還是分開買好?中級價錢首選有咩牌子揀呢?用來裝上1/10buggy,請各位師兄比下意見。