RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1616|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

faskolor問題

dandanhk 發表於 2012-10-27 08:10:57 來自手機 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
係咪噴完色後一定要用?faskolor乾透左會唔會比水溶?thx來自: iPhone客戶端
 樓主| dandanhk 發表於 2012-10-27 08:11:22 來自手機 | 只看該作者
 樓主| dandanhk 發表於 2012-10-27 08:12:21 來自手機 | 只看該作者
dandanhk 发表于  3 秒前
dandanhk 发表于  2 秒前      
係咪噴完色後一定要用?faskolor乾透左會唔會比水溶?thx...  
打漏,...

打漏:係咪一定要用faskoat?來自: iPhone客戶端
pd 發表於 2012-10-27 10:17:38 | 只看該作者
我噴完faskolor,後再上幾浸雙星PS油coat 實
jf813 發表於 2012-10-27 11:22:07 | 只看該作者

not necessary, you can just paint it without any back coat and it will not disolved by water.  But as it is water base it takes very long to completely dry......  use a hair dryer to dry it fit necessary.  The car in my 頭像 is painted with faskolor without any coating.  
 樓主| dandanhk 發表於 2012-10-27 12:32:34 來自手機 | 只看該作者
我之前玩開油性,所以唔熟呢隻油。今次都有用風筒,真係快好多。不過一開始唔慣呢隻油既特性所以問下先,thx兩位師兄。來自: iPhone客戶端
lapsphoto 發表於 2012-10-28 10:38:31 | 只看該作者
faskolor .... 其實有咩用途??
rcworldhk 發表於 2012-11-3 15:23:30 | 只看該作者