RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4383|回復: 26
打印 上一主題 下一主題
收起左側

各位師兄幫幫忙

希羅~w 發表於 2012-10-23 20:34:33 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

小第想重玩油車..但知識不多..可長期一起放車..希望有經驗的好心師兄幫忙指導一下砌車組合 我住長沙灣區

飲茶食飯我請都OK 當交個車友   因比較直接個性 我就流個電吧 66549736..TO:希羅可以了
bear_cat_x 發表於 2012-10-23 21:56:32 | 只看該作者
ching, what car are you playing now?
KEI_RRR 發表於 2012-10-23 22:31:40 | 只看該作者
你想玩1/8定1/10
平路定Buggy
pkogps 發表於 2012-10-24 00:29:15 | 只看該作者
師兄有冇what app?
 樓主| 希羅~w 發表於 2012-10-24 07:49:31 | 只看該作者

我現沒玩了...想合一架可以平地放..久不久洛場玩(但洛場玩應該比較小..因為身邊沒朋友玩車沒人陪)中階左右..(合中階是因為想..可能有一天洛場玩時不用升級花多一重錢)因我是新手..POST跟回復都比其他網煩(這個網)       我想玩1比10

P.S: SORRY我沒what app所以我直接流電>...<
pkogps 發表於 2012-10-24 09:36:23 來自手機 | 只看該作者
希羅~w 發表於 2012-10-24 07:49
我現沒玩了...想合一架可以平地放..久不久洛場玩(但洛場玩應該比較小..因為身邊沒朋友玩車沒人陪)中階左右. ...

冇話中唔中階了 一係就買rtr套裝
一係就買三千幾蚊淨車架 油車好少選擇
cheong0523 發表於 2012-10-24 12:49:20 | 只看該作者
nt1...$2XXX   N12T1 $900   批$300   控$14xx    撻相$4xx起      電$4xx     
 樓主| 希羅~w 發表於 2012-10-24 17:59:19 | 只看該作者

問題出來了..我就是不懂什麼是 rtr 或淨車架 之後怎合>...<
 樓主| 希羅~w 發表於 2012-10-24 18:02:53 | 只看該作者
cheong0523 發表於 2012-10-24 12:49
nt1...$2XXX   N12T1 $900   批$300   控$14xx    撻相$4xx起      電$4xx

啊...一堆看不懂的東西啊師兄...help>..<  其實我真的太空閒好想重玩 但之前是玩底階組裝我沒砌車知識
可以幫忙說一下怎合出架不錯的車嗎
 樓主| 希羅~w 發表於 2012-10-24 18:08:02 | 只看該作者

應該是mk某間shop sell左條like來 我貼出來大家幫看一下吧 (我不想要套裝車..因為太慢跟升級太煩)
巳上都是我不認識的車>...<  我知識太小了

http://rc-evo.com/xbbs/forum.php ... d=266808&extra=
oasc 發表於 2012-10-24 19:51:56 | 只看該作者
車 X-ray  NT1-2012 $2400
控制Sanwa  MT4 $1400
Senvo Savox SC-1257TG,SC-1258TG $900
Engine Novarossi  N12T1  $900
曲喉+批  $500
撻箱  $300
接收電,火咀電,撻箱電,充電機  $900
車殼,車呔,噴油,2L電油  $500
工具  $300
多謝 $9xxx
KEI_RRR 發表於 2012-10-24 23:49:13 | 只看該作者
現時有啲中階二手車都幾好架,又平,不防睇吓.
 樓主| 希羅~w 發表於 2012-10-25 08:02:56 | 只看該作者
KEI_RRR 發表於 2012-10-24 23:49
現時有啲中階二手車都幾好架,又平,不防睇吓.

請問師兄我可以在那看呢...如果有..我又可以怎分別那一些是比較好呢
 樓主| 希羅~w 發表於 2012-10-25 08:05:43 | 只看該作者
oasc 發表於 2012-10-24 19:51
車 X-ray  NT1-2012 $2400
控制Sanwa  MT4 $1400
Senvo Savox SC-1257TG,SC-1258TG $900

不會吧...9xxx蚊合一架..我聽人都是4xxx-6xxx左右
oasc 發表於 2012-10-25 08:47:46 | 只看該作者
希羅~w 發表於 2012-10-25 08:05
不會吧...9xxx蚊合一架..我聽人都是4xxx-6xxx左右

新朋友!唔好聽啲唔聽啲!
4仟幾一部Engine,同4仟幾淨車我都未講!
真正高階成set嘢分分鐘2萬落樓。靚啲嘅控要3仟幾,靚啲嘅Servo 都成仟蚊隻!
我唔係開鋪頭,無必要同你講廢話,唔信嘅自己出廣華街問多幾間鋪問清楚啲。
果啲4-6仟係咪全新同真係中階哩呀?
KEI_RRR 發表於 2012-10-25 14:16:44 | 只看該作者
在二手區,或KWS有啲商店或樓上都有.
KEI_RRR 發表於 2012-10-25 14:39:59 | 只看該作者
Andrewkwan 發表於 2012-10-25 15:34:15 | 只看該作者
看完個報價單應該衝動大減.9000 已是很平組合.
鬼叫什麼架都沒有.
買部Fw06 玩往先. 有車,有控.有興趣才放金錢玩好D .師兄.....
 樓主| 希羅~w 發表於 2012-10-25 15:46:33 | 只看該作者
KEI_RRR 發表於 2012-10-25 14:39
http://rc-evo.com/xbbs/forum.php?mod=viewthread&tid=269488&extra=page%3D1
你睇吓重有無

3q 師兄 我看看先
oasc 發表於 2012-10-25 16:35:25 | 只看該作者
Andrewkwan 發表於 2012-10-25 15:34
看完個報價單應該衝動大減.9000 已是很平組合.
鬼叫什麼架都沒有.
買部Fw06 玩往先. 有車,有控.有興趣才放 ...

師兄果然係玩油車嘅人,謝謝