RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2800|回復: 8
收起左側

直升機控玩貨車

pigbill 發表於 2012-10-6 18:44:52 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

小弟玩開450電直, 有個JR XG7 7CH 控, 由於場地問題, 已放棄玩電直了
想玩下貨車, 想問問咁多位我用現有d電直控玩唔玩到?

現有裝備:
JR XG7 7CH控, 連兩個接收
12.1v 電大量 (玩電直用開的)
B6充機兩個
大量9g servo, Futaba digital servo幾個 (S9650, S9257...)

想用最少budget入門體驗下先唔該晒
16vale 發表於 2012-10-6 19:41:22 | 顯示全部樓層
玩到,我又係改玩坦克,JR DSX9…好用!
MinG325 發表於 2012-10-6 21:07:08 | 顯示全部樓層
電唔岩,要用7.4V
16vale 發表於 2012-10-7 01:57:25 | 顯示全部樓層
12.1v乜野電?
angel_welsper 發表於 2012-10-8 23:36:12 | 顯示全部樓層
睇嚟買部車同GT POWER 就可以啦
 樓主| pigbill 發表於 2012-10-13 14:30:18 | 顯示全部樓層
angel_welsper 發表於 2012-10-13 16:03:32 | 顯示全部樓層
GT Power 係一個燈組系統, 作用係著燈及提供行車燈反應, 包括左轉燈, 右轉燈, 停車燈, 倒車燈
雖然個店員話唔用得, 但未試過有控用唔到GT POWER, 而且價值好平($100左右), 可以一試, 以入門而唔想投資太大黎講都算係一個唔錯既選擇.
GT POWER 分2種; 爆閃同指揮, 你同店員講要指揮燈組就得啦.
 樓主| pigbill 發表於 2012-10-14 00:43:49 | 顯示全部樓層
angel_welsper 發表於 2012-10-13 16:03
GT Power 係一個燈組系統, 作用係著燈及提供行車燈反應, 包括左轉燈, 右轉燈, 停車燈, 倒車燈
雖然個店員話 ...

唔該晒師兄,咁我買電變,gt power,電變,同埋架車就算了
唔知電變有咩推介,要點同店員講呢?唔該晒!
angel_welsper 發表於 2012-10-21 01:10:39 | 顯示全部樓層
pigbill 發表於 2012-10-14 00:43
唔該晒師兄,咁我買電變,gt power,電變,同埋架車就算了
唔知電變有咩推介,要點同店員講呢?唔該晒! ...

電變黎講, 好多人會推介Futaba嘅MC330, 但我就覺得貴同易壞,
你可以試下雙星嘅101, 百零蚊又幾好用