RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 清清
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[車輛專區] Spec R R1 玩家專區

arto6 發表於 2012-10-8 21:18:47 | 只看該作者

以前spec r 牙差用白色傘齒時,好come, 好順,但換咗黑色傘齒後,唔洗一排電就ko了。唔知現在有否改善到呢?
 樓主| 清清 發表於 2012-10-8 21:21:41 | 只看該作者
arto6 發表於 2012-10-8 21:14
請問師兄用咗硬臂後會發生咩事架?

不是甚麼新聞無用多說了,說的多倒像變成嘈交貼了!
 樓主| 清清 發表於 2012-10-8 21:28:10 | 只看該作者
arto6 發表於 2012-10-8 21:18
以前spec r 牙差用白色傘齒時,好come, 好順,但換咗黑色傘齒後,唔洗一排電就ko了。唔知現在有否改善到 ...

未入手R1我有兩架比賽用車,TF-5(呢架笑死人)同416X都係頭尾用spec r 牙差,
每架車有三個牙差都係頭行50萬度尾就分別一千度同八百度,白齒黑齒都在,
只係架416X好係年幾兩年前響JV鬥掃過一次尾齒,呢兩年黎玩牙差就係掃過果一次!
arto6 發表於 2012-10-8 21:44:44 | 只看該作者
清清 發表於 2012-10-8 21:21
不是甚麼新聞無用多說了,說的多倒像變成嘈交貼了!

收到師兄,因為我玩xray 的,所以見有硬臂賣但又未試過,所以想知道多一點件事吧了。
arto6 發表於 2012-10-8 21:45:33 | 只看該作者
清清 發表於 2012-10-8 21:28
未入手R1我有兩架比賽用車,TF-5(呢架笑死人)同416X都係頭尾用spec r 牙差,
每架車有三個牙差都係頭行50 ...

可能我唔好彩姐。 thx ching
s.y.kwok 發表於 2012-10-8 22:04:37 | 只看該作者
hard sell都算喇,
又高手前,高手後,
乜你唔知比足錢買嘅人偏偏就唔係閣下口中嘅所謂"高手"咩?
你喺呢度sell嘢,
比人差能廚就喺度串人,
係咪要所有都讚同/和應你至得呢?
部車係得/還是唔得,
唔駛幾耐就全工房都知架啦.
又何需咁急去辯護呢?
呢度有兩千銀閒錢買玩具嘅人多的是.
但係相信多數唔係你口中嘅"高手"囉...

p.s.我自問自己徒手拗唔彎x ray最軟戈款臂喇
 樓主| 清清 發表於 2012-10-8 22:11:09 | 只看該作者
s.y.kwok 發表於 2012-10-8 22:04
hard sell都算喇,
又高手前,高手後,
乜你唔知比足錢買嘅人偏偏就唔係閣下口中嘅所謂"高手"咩?

煩請閣下看看全文再作回覆,基本上本人每輪新車都會在論壇作討論及分享,
反觀閣下倒像在雞蛋裡找不到骨頭而說那雞蛋是臭的,要嘈交請往吹水區吧!
19R 發表於 2012-10-8 22:19:58 | 只看該作者
清清 發表於 2012-10-8 21:05
閣下定必是位車壇高手認識不小廠車手吧,多多指教

一個都不認識啊

只是在未公佈之前, 偶爾在車場見到, 亦拿過上手觀摩,
底板跟某店的樣本很大差異

你資料那麼充足, 像是代表一樣清晰, 夠解說一下嗎?
 樓主| 清清 發表於 2012-10-8 22:27:24 | 只看該作者
19R 發表於 2012-10-8 22:19
一個都不認識啊

只是在未公佈之前, 偶爾在車場見到, 亦拿過上手觀摩,

小弟倒沒看過車手版本,但卻聽說過車手版本的photo type是綠色金屬的,
我手上的資料不算充足,只是愛分享心得,過往的車子如此現在的也如此!
s.y.kwok 發表於 2012-10-8 22:29:45 | 只看該作者
清清 發表於 2012-10-8 22:11
煩請閣下看看全文再作回覆,基本上本人每輪新車都會在論壇作討論及分享,
反觀閣下倒像在雞蛋裡找不到骨 ...

言下之意是r1膠件比x ray好?
以小弟有限嘅常識得知,
x ray嘅加硬比(XH)係比綿呔用嘅.
而唔係為咗襟撞啲嘅.

況且,閣下急於為新車嘅辯護,
司馬超之心...........
不用多說吧.........

要賣廣告請去商家銷售區吧
piano 發表於 2012-10-8 22:49:52 | 只看該作者
清清 發表於 2012-10-8 21:11
可能小弟玩的是細場新車下地約已四、五排電卻未有以上現像,閣下所說的師兄在那兒玩的? ...

pyc.........
 樓主| 清清 發表於 2012-10-8 22:57:34 | 只看該作者

TC 關門後聽說PYC 已成為高手集中地,有空小弟也想去玩玩交流心得!
piano 發表於 2012-10-8 23:05:52 | 只看該作者
清清 發表於 2012-10-8 22:57
TC 關門後聽說PYC 已成為高手集中地,有空小弟也想去玩玩交流心得!

玩嗰個就真係A組高手,我最初都話講笑係馬,點知堅過石堅,不過條牙差係好順係真嘅
beebone 發表於 2012-10-8 23:08:19 | 只看該作者
s.y.kwok 發表於 2012-10-8 23:00
玩囗無耐??禁開新名??
小弟一直只係用呢一個名.
况且只係希望部車有option底板啫,

炭低板仲想點option呢? 超薄低板?  鈦金屬低板?
睇落你唔只想講option低板喎.
你唔話人hard sell 咩事都無囉.
 樓主| 清清 發表於 2012-10-8 23:09:58 | 只看該作者
s.y.kwok 發表於 2012-10-8 23:00
玩囗無耐??禁開新名??
小弟一直只係用呢一個名.
况且只係希望部車有option底板啫,

將心比己是誰大反應煩請看看本貼全文,說的多也有些煩還是早點去睡,晚安!
X2CR 發表於 2012-10-8 23:37:53 | 只看該作者
死光鬥車前要換批,咁R1 鬥車前使吾使換批架?
Bleed.Kaga 發表於 2012-10-8 23:43:21 | 只看該作者
兩差野一部超級A組車唔洗改Option, 鬥車重唔場場換新???
oolong_tea 發表於 2012-10-9 00:04:08 來自手機 | 只看該作者

本人係新新新仔,但小弟覺得車架有option換先至好玩,車架性能限制左就車玩人。
tofai 發表於 2012-10-9 00:16:42 | 只看該作者
oolong_tea 發表於 2012-10-9 00:04
本人係新新新仔,但小弟覺得車架有option換先至好玩,車架性能限制左就車玩人。 ...

櫻花S
岩哂你呀 師兄
超多野等住你改
jv怒漢 發表於 2012-10-9 00:20:16 | 只看該作者
頂, 睇到我潮州怒漢火都黎埋

呢度講X明係"玩家分享區"鴉馬, 有呢架車ge 有玩過ge 咪出黎分享下law

無呢架車ge 咪抱客觀態度聽下law

係人係度分享心得就話人sell 野, 邊個sell l野呀  ??

清清姐開舖頭ge咩? 做代理ge咩 ? 人地覺得架車幾盞鬼, 開個玩家分享區有乜得罪??

好多時我地未決定買唔買就係好想睇下d玩家ge分享

以前, 清清經常係吹水區為我地報導第一手新聞, 仲快過 yahoo d new屎, 唔通佢 hard sell 新聞 ??

呢壇野唔怪得清清, 亦唔怪得 s.y. , 因為以前真係有人化身係度sell 野

攪到工房D技術討論好似無句真

我地真係唔好係度挑骨頭啦, 搞到真正玩家唔敢發表, 大家都有損失