RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5685|回復: 22
收起左側

指教中下價鋰電,邊隻牌子好

michealp 發表於 2012-10-2 22:49:11 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
之前用開excell 5400mah 50c 2s1p 已經覺得好正,好似24x 一舊,有5舊,入左store mode. 放左半年,早兩日羅番出來玩, 冇漲,仲好似以前咁爆,各ching.知唔知而家邊到仲有得買呢,因有兩粒 SE電漲晒,要再買,如果已經冇左excell.仲有冇邊隻中下價既電好用呢,thx
Noir.KAZE 發表於 2012-10-2 23:48:30 | 顯示全部樓層
依家d Excell唔得啦,諗其他啦
 樓主| michealp 發表於 2012-10-3 09:09:07 | 顯示全部樓層
kin1985ty 發表於 2012-10-3 10:10:09 | 顯示全部樓層
每個人既中價唔同....你既中價糸幾多先?
ThomasKwok 發表於 2012-10-3 11:46:50 | 顯示全部樓層
Silverblack is ok ar.
5200mah 40C
$330
ThomasKwok 發表於 2012-10-3 11:47:10 | 顯示全部樓層
Noir.KAZE 發表於 2012-10-2 23:48
依家d Excell唔得啦,諗其他啦

Why?
 樓主| michealp 發表於 2012-10-3 13:25:22 | 顯示全部樓層
kin1985ty 發表於 2012-10-3 10:10
每個人既中價唔同....你既中價糸幾多先?

約$300
 樓主| michealp 發表於 2012-10-3 13:27:37 | 顯示全部樓層
ThomasKwok 發表於 2012-10-3 11:46
Silverblack is ok ar.
5200mah 40C
$330

Silverblack 5200 40c 我都有一粒
完全唔夠excell 爆, 不過叫做come 用, 用左好耐都冇漲
如果唔係玩快車, 真係夠玩
我邢家玩 4.5t turbo 真係唔夠
50c 都係勉強夠玩, 60c 打上已經好貴, 所以冇諗
kin1985ty 發表於 2012-10-3 14:40:39 | 顯示全部樓層
michealp 發表於 2012-10-3 13:27
Silverblack 5200 40c 我都有一粒
完全唔夠excell 爆, 不過叫做come 用, 用左好耐都冇漲
如果唔係玩快車, ...

300蚊買50C電有既 ZOMBIE 50C 賣緊320 仲有隻SMC 50C 電賣緊270 ....你玩4.5T TURBO只求速道買90C 算吧不計價錢
bitmap 發表於 2012-10-3 20:04:23 | 顯示全部樓層
SE電, 即係偉記 Spxxd Energy ??
p768syk 發表於 2012-10-3 21:52:50 來自手機 | 顯示全部樓層
IP電得唔得
ThomasZ 發表於 2012-10-3 22:18:55 | 顯示全部樓層

又貴又易賑
sfdo 發表於 2012-10-3 22:51:56 | 顯示全部樓層
好話唔好聽,如果諗住貪平買下價鋰電,倒不如用返 nimh 更好。
平 nihm 差極都有個譜,鋰電差起出來我試過玩一次都玩唔到,拆開外殼睇,舊電有好多凹紋... (電壓似正常但一推油就 0V )
Andrew168 發表於 2012-10-4 12:34:33 | 顯示全部樓層
Zombie 50C or SMC 50C which one is better ?
euro614 發表於 2012-10-4 14:01:59 | 顯示全部樓層
上星期,lali有人用Zxxxie, 差差下,爆電,仲出火,險火燒lali....
EricRC 發表於 2012-10-4 14:09:40 來自手機 | 顯示全部樓層
team powers好唔好?

ThomasKwok 發表於 2012-10-4 17:26:42 | 顯示全部樓層
euro614 發表於 2012-10-4 14:01
上星期,lali有人用Zxxxie, 差差下,爆電,仲出火,險火燒lali....

Really?
SimonY 發表於 2012-10-5 00:59:35 | 顯示全部樓層
EricRC 發表於 2012-10-4 14:09
team powers好唔好?

已試過Team Powers 電係又平!又夠勁!
EricRC 發表於 2012-10-6 17:58:10 | 顯示全部樓層
SimonY 發表於 2012-10-5 00:59
已試過Team Powers 電係又平!又夠勁!

朋友玩開快車推薦俾小弟的
e47085 發表於 2012-10-6 19:51:08 | 顯示全部樓層
Thunder Power 6000C\65C,用过都知爆。不过HK比大陆贵好多。