RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 11333|回復: 68
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想入手Capricorn LAB-C801 1/8 ON-ROAD

victor1997621 發表於 2012-9-23 19:15:17 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想入手Capricorn LAB-C801  1/8 ON-ROAD. 尼部車噶膠件精度超高!!!金屬件,碳纖件,工藝,設計真係頂呱呱!!!有冇C-hing玩過尼部車? 尼部車有咩優點同埋缺點? 會唔會有咩設計缺陷??唔該曬!
Capricorn LAB C-801 http://www.rctech.net/forum/nitr ... c801-1-8-scale.html
yipyl 發表於 2012-9-23 21:20:02 | 只看該作者
玩過 前衛設計  無虚位 金屬座有筍入底板 超正 傳動齒用上特別膠料
beebone 發表於 2012-9-24 01:00:07 | 只看該作者
好車一部. 是遙控車的法拉利.
r003 發表於 2012-9-24 13:12:18 來自手機 | 只看該作者
正野,買啦買啦。
 樓主| victor1997621 發表於 2012-9-24 13:56:41 | 只看該作者

I will think about it. But probably i would chose Serpent 1/8 on-road~~ Cause new Serpent OEM Factory makes amazinag products and have good quality!!!   
beebone 發表於 2012-9-24 14:46:09 | 只看該作者
victor1997621 發表於 2012-9-24 13:56
I will think about it. But probably i would chose Serpent 1/8 on-road~~ Cause new Serpent OEM Fact ...

haaaaaaaaa? Serpent new OEM factory? This is not news, move the production from EU to China.
Better buy C801. 966TE is out.
 樓主| victor1997621 發表於 2012-9-24 17:49:29 來自手機 | 只看該作者
beebone 發表於 2012-9-24 14:46
haaaaaaaaa? Serpent new OEM factory? This is not news, move the production from EU to China.
Bett ...

甘你就有所不知喇~~蛇仔以前代工係委托某某公司負責生產嫁。后未蛇仔系2011年開始自己開廠生產蛇仔車架。2011年出產的733蛇仔同2011年前的733蛇方面完全係兩回事!新車747都好襟玩!上孖速后撞墙,條胎熬晒,車架都冇事!只係甩推杆野!車架灣反應好快,容易調教。新車的确好易揸~~~ 新版966TE version.2 唔out嫁~~ Sthe設計碼大件左,上搖臂更短,加上flex system966都好正嫁!!966絕對唔會輸比意大利羊仔!各有不同,優點都各有不同。不过過宜家的蛇仔嘎優點係:車架平,零件平 ,設計G唔錯~~新蛇仔膠件almost接近歐洲制造品質。所以我會買大蛇~~
RCANDY 發表於 2012-9-24 18:28:01 | 只看該作者
Me too! I'm a serpent fans
chungtsai 發表於 2012-9-24 18:30:05 | 只看該作者
RCANDY 發表於 2012-9-24 18:28
Me too! I'm a serpent fans

But now you are not playing Serpent's product wor!
NTK 發表於 2012-9-24 18:30:43 來自手機 | 只看該作者
victor1997621 發表於 2012-9-24 17:49
甘你就有所不知喇~~蛇仔以前代工係委托某某公司負責生產嫁。后未蛇仔系2011年開始自己開廠生產蛇仔車架。 ...

你既然心有所属,何苦又咁多心呢?
yipyl 發表於 2012-9-24 19:19:06 | 只看該作者
NTK 發表於 2012-9-24 18:30

同意  不过就係敢样至引到你出尼,,,哈哈
NTK 發表於 2012-9-24 19:57:46 來自手機 | 只看該作者
yipyl 發表於 2012-9-24 19:19
同意  不过就係敢样至引到你出尼,,,哈哈

哈哈哈.
 樓主| victor1997621 發表於 2012-9-24 20:27:57 來自手機 | 只看該作者
NTK 發表於 2012-9-24 18:30

有時甘多女比你拣,總會有"15/16"嘎時候吖嘛~~
NTK 發表於 2012-9-24 20:52:44 來自手機 | 只看該作者
victor1997621 發表於 2012-9-24 20:27
有時甘多女比你拣,總會有"15/16"嘎時候吖嘛~~

唔好揀,兩架都買,享吓齊人福!
beebone 發表於 2012-9-24 23:15:48 | 只看該作者
victor1997621 發表於 2012-9-24 17:49
甘你就有所不知喇~~蛇仔以前代工係委托某某公司負責生產嫁。后未蛇仔系2011年開始自己開廠生產蛇仔車架。 ...

我真係唔知, 我係油車新人類, thank you for explaination
RCANDY 發表於 2012-9-24 23:23:36 | 只看該作者
chungtsai 發表於 2012-9-24 18:30
But now you are not playing Serpent's product wor!

Haha甘都比你色穿咗
beebone 發表於 2012-9-24 23:28:37 | 只看該作者
RCANDY 發表於 2012-9-24 23:23
Haha甘都比你色穿咗

快D公起你朋友入A
RCANDY 發表於 2012-9-25 08:44:49 | 只看該作者
beebone 發表於 2012-9-24 23:28
快D公起你朋友入A

haha, congrats ar man!
boxingjoe 發表於 2012-9-25 10:25:49 | 只看該作者
其實966-TE真係唔差, 我自己都鍾意玩966多過無限, 但966TE一定要改到盡輕, 我除左底板的3mm平頭係黑鏍絲, 全車都改輕, 佢先可以做到2400g, 但反應同時間就可以同無限差唔多, 如果唔改輕, 反應慢好多.
beebone 發表於 2012-9-25 11:03:58 | 只看該作者
boxingjoe 發表於 2012-9-25 10:25
其實966-TE真係唔差, 我自己都鍾意玩966多過無限, 但966TE一定要改到盡輕, 我除左底板的3mm平頭係黑鏍絲,  ...

J, 同呢d人講多o徒氣. 想買C801又講到條大蛇識飛咁.
什麼車架唔同人操都唔同, 操好手車先啦. 上孖速后撞墙,條胎熬晒,車架都冇事.
荔園啦, 荔園玩碰碰車o岩佢.