RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: ricksonchow
打印 上一主題 下一主題
收起左側

啱啱入左部Slash 4X4 ( up 了新相 )

ThomasZ 發表於 2012-8-15 00:59:18 | 只看該作者

價錢合理,最好買埋摩打座,有助穩定同散熱,粒啤鈴都大粒啲。
Kakasi 發表於 2012-8-15 01:14:43 | 只看該作者
CHING介唔介意SHARE一下?,請問呢個郊野公園點去架??
 樓主| ricksonchow 發表於 2012-8-15 02:38:16 | 只看該作者
ThomasZ 發表於 2012-8-15 00:59
價錢合理,最好買埋摩打座,有助穩定同散熱,粒啤鈴都大粒啲。

Thanks! 一早已經列入左必買parts. 而家有4條TXT-1 藍色避震, 身痕想換落去試下
 樓主| ricksonchow 發表於 2012-8-15 02:40:08 | 只看該作者
Kakasi 發表於 2012-8-15 01:14
CHING介唔介意SHARE一下?,請問呢個郊野公園點去架??

No problem, 不過事先聲明唔係香港係英國, 如果你住London 南邊, Drive 過去都好方便又有得泊車
位置用google map search 51.430947,0.041976
ThomasZ 發表於 2012-8-15 03:26:05 | 只看該作者
ricksonchow 發表於 2012-8-15 02:38
Thanks! 一早已經列入左必買parts. 而家有4條TXT-1 藍色避震, 身痕想換落去試下 ...

講開避震, 如果成日跳真係要換,普通版條油壓芯會曲的。我試過淨係買4條鈦芯換落去已經好正, 因佢本身的膠油壓D膠都好靚下, 這是一個經濟的UPGRADE方法, 跳極都唔會曲了。 後來懶得換芯,幫架後驅SLASH買左套TRAXXAS原裝的金屬油壓落去, 都好正!
 樓主| ricksonchow 發表於 2012-8-15 03:47:53 | 只看該作者
ThomasZ 發表於 2012-8-15 03:26
講開避震, 如果成日跳真係要換,普通版條油壓芯會曲的。我試過淨係買4條鈦芯換落去已經好正, 因佢本身的膠 ...

係ar, 我怕佢條芯會彎同個膠Shock Cap會跳出黎
Kelvinck 發表於 2012-8-19 09:38:31 | 只看該作者
where  is it?
 樓主| ricksonchow 發表於 2012-8-19 09:46:14 | 只看該作者

果度叫Mottingham, 響South East London
euro614 發表於 2012-8-22 12:47:57 | 只看該作者
ricksonchow 發表於 2012-8-15 03:47
係ar, 我怕佢條芯會彎同個膠Shock Cap會跳出黎

放心,Shock cap一定會跳出黎,買定RPM果套做spare..
 樓主| ricksonchow 發表於 2012-8-23 15:14:31 | 只看該作者
euro614 發表於 2012-8-22 12:47
放心,Shock cap一定會跳出黎,買定RPM果套做spare..

一定!?    我會試左套TXT-1 避振先, 還掂多左響度... 如果效果唔得先換

slps25120 發表於 2012-8-29 12:50:10 | 只看該作者
請問ching,你玩車個場係邊呀?小弟想帶部savage xl 去玩下,謝謝
 樓主| ricksonchow 發表於 2012-8-30 19:16:39 | 只看該作者
slps25120 發表於 2012-8-29 12:50
請問ching,你玩車個場係邊呀?小弟想帶部savage xl 去玩下,謝謝

Savage XL 非常啱玩! 只可惜果個埸唔係響HK 響UK.
 樓主| ricksonchow 發表於 2012-9-4 08:18:45 | 只看該作者
搵到啱用貼紙LA, UP左d 新相
一匹狼 發表於 2012-9-4 22:32:42 | 只看該作者
ThomasZ 發表於 2012-8-15 03:26
講開避震, 如果成日跳真係要換,普通版條油壓芯會曲的。我試過淨係買4條鈦芯換落去已經好正, 因佢本身的膠 ...

原廠野?
有無PART NO.呀~THX
ThomasZ 發表於 2012-9-5 02:14:10 | 只看該作者
一匹狼 發表於 2012-9-4 22:32
原廠野?
有無PART NO.呀~THX

http://www.rcmart.com/traxxas-16 ... ?cPath=595_739_1437

http://www.rcmart.com/traxxas-26 ... ?cPath=595_739_1437

無記錯就係呢兩對一前一後, 不過你都係睇番幅爆炸圖對下穩陣D, 幅圖有提及過OP件PARTS NO.的。