RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2231|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

第一次玩Drift, 求意見..VDF II

fongfung0722 發表於 2012-6-26 11:41:26 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

RC媽見到5XXX減到29XX..我見YEN價都係5XXXX幾YEN...抵玩媽 VDF都係差唔多價錢..係咪應該買VER2...請問分別大嗎...有冇師兄買左...多唔多野要改?..THX
gimsink 發表於 2012-6-26 13:31:32 | 只看該作者
首先, 架唔係由五千幾減到二千九, 第一代賣二千二百幾, 第二代如果成三千就贵了, 睇圖好似仲係比软胶料, 你話抵唔抵 ??
hei_choro 發表於 2012-6-26 14:09:40 | 只看該作者

Go for Yokomo DRB/DIB/Drift Package....
VDF is good for carpet race only.
Hard to configure it in concrete / asphalt surface
(i.e. no use in HK)
nikeid 發表於 2012-6-26 14:35:08 | 只看該作者
回復 gimsink 的帖子

第一,二代睇起上黎金屬件同膠件既數目好似差唔多wo!! (RCmart提供既圖片)
但點解第二代會重平過第一代呢 ?? (計特價左之後既價錢)
BTW, 第二代既原價成 USD$720   第一代只係 USD$400咋wo  點解差咁遠??
Jimmyso 發表於 2012-6-26 16:30:39 | 只看該作者
亦可考濾一下 StreeT Jam R31D HK Edition !!
gimsink 發表於 2012-6-26 16:32:04 | 只看該作者
唔使睇原價 (即係面價), 最重要係實价, 一代蓝件当時實價係二千二百八十, 之后有個一代金版好似貴好多, 如果而家二代篮件要成實價三千的話, 就同搶冇乜分別...
nikeid 發表於 2012-6-27 08:04:07 | 只看該作者
貴左成700蚊咁多,又確實離譜