RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1876|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

沙豬要入廠喇 !

AltezzaMak 發表於 2012-6-14 21:58:31 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

歡樂時間係短暫既, 玩左10幾缸油, 又係時間入廠維修...

佢唔係行唔郁都唔會整啦...

登錄/註冊後可看大圖

維修項目一:  引擎細齒輪損壞

可能原裝RTR返黎, 螺絲冇上緊或冇落螺絲膠, 成粒鬆左, 令齒輪損壞, 各車主留意!

登錄/註冊後可看大圖

維修項目二: 遙臂損壞

飛Jump失手炒車意外, 要買定兩對後備

登錄/註冊後可看大圖

放工衝出快摺買零件, 好在有貨

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

維修完畢, 星期六再戰 MX , 有空一齊玩下!
samsonl 發表於 2012-6-14 22:42:29 | 只看該作者
回復 AltezzaMak 的帖子

我星期日至有空
monsterken 發表於 2012-6-14 22:52:57 | 只看該作者
回復 AltezzaMak 的帖子

我黎梗兩個禮拜都放星期一..............
ThomasZ 發表於 2012-6-14 22:57:12 | 只看該作者
我都係鬆了這縲絲,幸好及時發現,齒輪輕傷用得番。
此車好多位要自己補縲絲膠,我補哂側板全部及引擎座。靚仔哂,明天入倉。
monsterken 發表於 2012-6-14 23:03:19 | 只看該作者
回復 ThomasZ 的帖子

睇黎得閒我都要跟一跟D鑼絲.....
samsonl 發表於 2012-6-14 23:26:22 | 只看該作者
我剛剛在引撃齒加了鑼絲膠
ThomasZ 發表於 2012-6-15 00:18:27 | 只看該作者
monsterken 發表於 2012-6-14 23:03
回復 ThomasZ 的帖子

睇黎得閒我都要跟一跟D鑼絲.....

係呀, 尤其係引擎座! 4粒我鬆左3粒, 好在發現得早!
呢部車真係堅正, 除左粒細齒啤鈴(電車叫摩打齒,油車唔知叫乜齒)同埋掃了一輪殼外, 玩了廿幾三十缸油跳到飛起都無野爛!而且各種調校維修亦非常簡便, 一流!!