RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5322|回復: 26
打印 上一主題 下一主題
收起左側

喜歡玩油車(特別是平路8仔)既車友請看

KeithTBB 發表於 2012-6-13 23:31:04 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
ACO老闆正考慮是否繼續經營, 希望大家油車同好多d發言, 鼓勵, 支持下ACO
http://www.rckws.com/discuz/foru ... p;extra=&page=1
vincentwow1450 發表於 2012-6-14 21:47:36 | 只看該作者
WHAT!  深思啊~
boxingjoe 發表於 2012-6-14 22:13:50 | 只看該作者
大家支持下啦, 人地都來隔離場比賽, 我地唔租房都入去比賽操下車支持下. 兩邊交流下ma. 係度呼籲下24/6 ACO有比賽, 一齊去玩啦.
白色巨塔 發表於 2012-6-14 22:21:31 | 只看該作者
可能係ACO最後一場賽事!
ken6159 發表於 2012-6-14 23:27:03 | 只看該作者
Support ACO
boxingjoe 發表於 2012-6-14 23:29:44 | 只看該作者
推推推!! 大家快報名啦, 唔係話d報名費可以幫到ACO, 而係俾場主睇到有人支持.  我諗有D野唔係只係講錢, 仲有另一種方式去技持同鼓勵.
yipd 發表於 2012-6-15 00:38:46 | 只看該作者
算啦!各個都轉了玩電車你地會二三個月不停地入去玩油車嗎?就連trc都少油車pyc全部電車
Racon 發表於 2012-6-15 09:53:42 | 只看該作者

人地家下自由身
justinwan 發表於 2012-6-15 19:04:36 | 只看該作者
其實有無咩長遠方法,好難可以突然間走一大堆人出來玩油車!新手又吾會一下子走入aco !
除非多返一幫人個個月買月票,否則好難達到長遠收支平衡,
beebone 發表於 2012-6-15 20:01:04 | 只看該作者
都係要靠廠商將8 仔損毀品價格調低, 好難會無lala 有人upgrade玩8 仔。
但我都覺得玩到肉赤, 唔好her 我
beebone 發表於 2012-6-16 08:31:49 | 只看該作者
justinwan 發表於 2012-6-15 19:04
其實有無咩長遠方法,好難可以突然間走一大堆人出來玩油車!新手又吾會一下子走入aco !
除非多返一幫人個個 ...

有! 遙控界71上街爭取支助RC弱勢社群。
McQueen 發表於 2012-6-17 10:46:36 | 只看該作者
beebone 發表於 2012-6-16 08:31
有! 遙控界71上街爭取支助RC弱勢社群。

冇人反對玩平路油車,只不過RC界太多選擇,少左好多人玩gi ma

唔洗7‧1去遊行,身體力行去玩平路油車
arto6 發表於 2012-6-17 12:00:24 | 只看該作者
其實可以諗下在ACO 攪下電車比賽呢?
我見外國一些電車比賽(如今年電車世界熱身賽),在大型大灣長直路嘅場地舉行。ACO 簡直係獨有,無其他場地能夠比美。在營商角度睇,會多了一些街客入場支持。
McQueen 發表於 2012-6-17 12:10:41 | 只看該作者
亦可以改建有蓋平路電車同buggy. 食正而家條水,發啦!
ken6159 發表於 2012-6-17 12:12:39 | 只看該作者

190mm touring running at a largest track like ACO will without interest. May be the coming 200mm EP Touring may change the situation.
GP 8 Son, it is too expensive really, not all RC people could afford, OIL, ENGINE, TIRE, MAINTENANCE............
beebone 發表於 2012-6-17 12:24:42 | 只看該作者
arto6 發表於 2012-6-17 12:00
其實可以諗下在ACO 攪下電車比賽呢?
我見外國一些電車比賽(如今年電車世界熱身賽),在大型大灣長直路&#220 ...

都好喎.
beebone 發表於 2012-6-17 12:25:41 | 只看該作者
McQueen 發表於 2012-6-17 12:10
亦可以改建有蓋平路電車同buggy. 食正而家條水,發啦!

或遙控飛機場, O岩我, 專放你飛機
beebone 發表於 2012-6-17 12:26:53 | 只看該作者
ken6159 發表於 2012-6-17 12:12
190mm touring running at a largest track like ACO will without interest. May be the coming 200mm EP  ...

都係要廠家支持
ken6159 發表於 2012-6-17 14:57:13 | 只看該作者
回復 beebone 的帖子

其實電力能源己經領導左市塲, 不只香港市塲, 受影響亦只車塲, RC 店鋪亦徧向電車市塲. 當然油車亦有一定人擁愛. 車塲應向多方面走, 電buggy+油電tourng 應可諗下. 以AC0的大碼車塲, 200MM 電touring 應有可為, 希望可頂到.  
kelvin_shum 發表於 2012-6-20 19:51:09 | 只看該作者
我對aco感情好好!