RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4829|回復: 20
收起左側

新手密斗1850L出車問題

Tatalama 發表於 2012-5-28 14:06:22 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟不幸路過此地, 見各ching貨車後便知中伏(毒?)
search左好多post, 想買一架密斗1850L + V3.1燈
有少少問題想請教下:

1)        我有一支3channel 2.4GKyosho控, 3channel應該係連去轉波servo, 係咪即係代表我用唔到燈, 要買支4ch以上? 如4pl, 6ex, T6j…
2)        睇左說明書個電架好細,如果用大少少既電係咪好簡單咁係個斗鑽洞走線, 電放入斗裏面?
3)        好多ching貨車d print好靚, 如益力多/雀巢, 想請教下d貼紙可以係邊搵人做?
4)        1850密斗有冇野最好係砌個時改埋?

先行謝過
carmonster 發表於 2012-5-28 16:00:28 | 顯示全部樓層
1.用多幾個channel,可以玩多D著燈模式
2.可以放車斗或放屋仔裡面
3.去banner shop或廣告公司做
4.如果加多D燈最好諗定擺位
gta 發表於 2012-5-28 17:24:51 | 顯示全部樓層
回復 Tatalama 的帖子

3.唔係嗰嗰喜歡同其他公司賣廣吿
唒幾舊水做.同他人賣廣告.我就絕無興趣
有廣告費收除外...
alonso01 發表於 2012-5-28 22:43:43 | 顯示全部樓層

都唔洗幾舊水嘅, 我隻櫃兩側同頂都有花, 都係用咗$100, 仲夠$$搭巴士返屋企
我地玩拖頭嘅求像真, 所以整返個像真櫃花姐
我就整返自己公司啲車

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

gta 發表於 2012-5-28 23:09:46 | 顯示全部樓層
回復 alonso01 的帖子

玩像真唔一定要同其他公司賣廣告
carmonster 發表於 2012-5-29 07:07:31 | 顯示全部樓層
回復 gta 的帖子

其實模型e家野好自由ga,只要你鍾意就典改都得,好似有D師兄都改巴士或者自己揸個架貨車D拉花............各式各樣,只係大家改法吾同啫
二宮大輝 發表於 2012-5-29 10:40:07 | 顯示全部樓層
其實拉咩花自己鐘意姐,好似我咁普普通通都OK架!港版貨車
 樓主| Tatalama 發表於 2012-5-29 13:49:56 | 顯示全部樓層
carmonster 發表於 2012-5-28 16:00
1.用多幾個channel,可以玩多D著燈模式
2.可以放車斗或放屋仔裡面
3.去banner shop或廣告公司做

E? 咁E家套3ch控用玩1850v3燈係米即係 ok ? ?
 樓主| Tatalama 發表於 2012-5-29 13:50:53 | 顯示全部樓層
二宮大輝 發表於 2012-5-29 10:40
其實拉咩花自己鐘意姐,好似我咁普普通通都OK架!港版貨車

D字點Print上去 ? Banner shop ?
 樓主| Tatalama 發表於 2012-5-29 13:52:31 | 顯示全部樓層
gta 發表於 2012-5-28 23:09

hahaha... agree
但係有廣告e.g. ikea, 個人覺得玩味重d同攪笑d
carmonster 發表於 2012-5-29 14:05:57 | 顯示全部樓層

你設計完(相或圖),將D料落手指或卡,令去D廣告公司話個呎吋比佢就得
alonso01 發表於 2012-5-29 17:28:35 | 顯示全部樓層
carmonster 發表於 2012-5-29 14:05

你設計完(相或圖),將D料落手指或卡,令去D廣告公司話個呎吋比佢就得

嗰啲好似有最細size限制
330324059 發表於 2012-5-29 18:10:40 | 顯示全部樓層
gta 發表於 2012-5-28 23:09

咁兄師有冇一o的唔幫其它公司賣廣告 而又做得像真o既相比師弟睇下呢
carmonster 發表於 2012-5-29 19:09:44 | 顯示全部樓層

3ch5夠啦!1個向,1個電變,1個轉波都用晒啦
carmonster 發表於 2012-5-29 19:11:38 | 顯示全部樓層

要自己計size,一幅用到盡
TigerI2010 發表於 2012-5-29 19:22:07 | 顯示全部樓層
或者現成材料
leung9090 發表於 2012-5-29 19:57:02 | 顯示全部樓層
靚正
alonso01 發表於 2012-5-29 22:35:36 | 顯示全部樓層

delete please
eleung838 發表於 2012-5-29 23:20:03 | 顯示全部樓層
TigerI2010 發表於 2012-5-29 19:22
或者現成材料

Very Nice

Lovely
echo仔 發表於 2012-5-30 01:34:32 | 顯示全部樓層
依個係我以前用既花...成本約$100

登錄/註冊後可看大圖