RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1776|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Where can buy ASSOCITED SC10 2WD FACTOR TEAM

monsterken 發表於 2012-5-17 00:08:44 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問邊到仲可以買到?????
大約幾錢到呢???
唔該晒咁多位師兄...
kevin-ysl 發表於 2012-5-17 00:52:07 | 只看該作者
RC乜...好似只有4X4
師兄點解要玩2WD呢??
benlau 發表於 2012-5-17 01:23:37 | 只看該作者
回復 monsterken 的帖子

應該全香港冇貨了。大約$1780。
 樓主| monsterken 發表於 2012-5-17 07:09:43 | 只看該作者
小弟認為, 2WD維修方便(因為小弟工作時間長....唔想下下玩車前個晚先通宵整車...).......架車又輕身...攞去玩又方便.......同埋可以就咁放套TOURING電子野落去玩...唔駛再買套SC電變落去....平靚正囉
kevin-ysl 發表於 2012-5-17 09:02:44 | 只看該作者
搭單一問...
我都有架sc10 2wd準備入倉玩...
試過用現成3000kv摩打加sp電變起jv跑下...
都覺得有d乏力...但係迫完佢幾轉又唔見佢熱!!
同時都叫幾快!!
未知配套是否合用???
 樓主| monsterken 發表於 2012-5-17 09:52:35 | 只看該作者
回復 kevin-ysl 的帖子

我就用8.5T,
如果真係無貨,
另一選擇,HPI Blitz ESE PRO~~~
kevin-ysl 發表於 2012-5-17 10:05:17 | 只看該作者
多謝師兄們....
因為F1底...未曾用過8.5T
都要入手番套先!!
 樓主| monsterken 發表於 2012-5-17 10:53:52 | 只看該作者
回復 kevin-ysl 的帖子

我都曾經想加入F1大家庭,但聽師兄講買呔買到窮,所以止步
kevin-ysl 發表於 2012-5-17 10:57:45 | 只看該作者
回復 monsterken 的帖子

又唔係想像中咁可怕嘅...
百九蚊套呔已經玩到半個月...密密玩...一個星期兩三日!!
 樓主| monsterken 發表於 2012-5-17 11:18:08 | 只看該作者
咁初初入門邊款車好??
預算大約幾多到呢?
ThomasZ 發表於 2012-5-17 20:19:13 | 只看該作者
Slash 2WD係我玩最耐最多的車,在MX勉強食到BEN哥架SC10的塵,都算平靚正車一部
 樓主| monsterken 發表於 2012-5-17 20:46:52 | 只看該作者
回復 ThomasZ 的帖子

我初初都諗過買死老鼠.............
但好似......點講好呢.........要堅砌起上黎....
湯馬仕你係玩家...你覺得點???
因為有時我都想COM下D靚車~~~
ThomasZ 發表於 2012-5-18 00:44:31 | 只看該作者

玩就一定好好玩好襟玩, 零件又夠齊夠平,不過堅砌我諗同真正設計比賽車會有少少距離吧?
slash始終玩樂性質為主,架車底盤好高,我諗要用套靚胎加慢慢set適合自己的設定先跑到好圈速。
不過我呢類放狗玩樂型玩家就好夠玩啦 有刷版應該1700左右,買多套好盈防水sc8套裝用大齒已超快, 我用不防水那套2700kv,試過用3s直路加速即打後滾翻,勁癲!
我砌過架sc10 4x4, d料同d位都好堅好準,感覺上完全不是玩具的層次(但差速好q難砌)