RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3036|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有冇車友試過比錢入場玩?

pokapi 發表於 2012-5-4 12:22:56 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
成日JV,想試下其他地方玩
有咩需要注意?
RCandylau 發表於 2012-5-4 12:46:08 | 只看該作者
需要注意帶$
arto6 發表於 2012-5-4 12:46:14 | 只看該作者
我諗大部份車友都係,包括我自已
hardmankam 發表於 2012-5-4 12:47:59 | 只看該作者

There are less cars in paid courses.  Usually they are professionals or semi-professionals.  Just be courteous (有禮貌) and yell out '死車' when your car flips.  When you see a large group of fast cars behind you, just drive to the side and let them by.  People are very friendly.
Allan007 發表於 2012-5-4 13:19:35 | 只看該作者
arto6 發表於 2012-5-4 12:46
我諗大部份車友都係,包括我自已

我都未試過,但好想試下
bunpong 發表於 2012-5-4 13:26:24 | 只看該作者
車場好玩好多!
yukyuk 發表於 2012-5-4 13:29:46 | 只看該作者
其實入場玩重好,俾一舊水就有位整車有位差電就玩成日,去唱k都唔得喇!不過都係玩快車,想有個飄移場
Andrew168 發表於 2012-5-4 16:08:42 | 只看該作者
ACO, TRC, PYC, TC, JV, MX ClUB, 月野倉 全部都去過
hing830 發表於 2012-5-4 20:03:51 | 只看該作者
入場玩好玩好多,但交通一定無jv咁方便,如果政府很興建多些車場,就very  good ,老實講我地玩車,唔雖要個場要豪裝,橋底興建都好,香港地有咁多橋底都空,個人意見請師兄不要插
ken6159 發表於 2012-5-4 22:17:19 | 只看該作者
If no private car, how to JV? I want to try
Tam 發表於 2012-5-4 22:58:45 | 只看該作者
入場玩最重要係帶多架車去.唔好炒左無得玩.無得回水. 重要唔好落雨. 我十年前第一次去trc, 玩架vones, 唔夠兩個圈, 炒爆條孖速軸. 卑左錢無得玩. 第一次去pyc, 玩左一pack電落大雨. 又係卑左錢無得玩. 頂!!!
zcnxmv 發表於 2012-5-6 01:02:01 | 只看該作者
各位C hing..入場玩大約幾錢-.-
SimonY 發表於 2012-5-6 22:55:28 | 只看該作者
約$60-100
b9605084 發表於 2012-5-8 19:39:03 | 只看該作者
入場通常條路比較JV彎多路窄,路邊的木欄鐵欄對撞起車黎損毀幾會較大,高手多,壓力也大一些,未熟track 前唔好搏命快,因爛咗嘢而咁啱冇人有你件parts, 就真係走得夾蝕入場費
b9605084 發表於 2012-5-8 19:43:14 | 只看該作者
唔記得說,入場玩有風槍吹走d污髒沙麈,係我最欣賞既地方,JV有就好啦
bbcc2200 發表於 2012-5-9 00:02:37 | 只看該作者

回復 ken6159 的帖子

Do you mean how to go to JV without a private car ? You may go there by taxi, mini bus or bus.  Other C Hing may tell you the bus route no. passing near JV . ( I go there by private car too.)
ken6159 發表於 2012-5-9 09:25:40 | 只看該作者
回復 bbcc2200 的帖子

Yes, CHing. I have no private car, so I want to know the transportation for going JV.
From MTR to JV, &
From JV to MTR.

Thank you very much.