RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: bus338
收起左側

TAMIYA AVANTE 復刻值吾值到買

soniccat 發表於 2012-5-2 18:45:33 | 顯示全部樓層
買黎當古玩擺上玻璃櫃,一流!呢架車要黎走,九流!
Chrischu33 發表於 2012-5-2 19:53:59 | 顯示全部樓層
depends on u like it or not....
 樓主| bus338 發表於 2012-5-2 20:33:39 | 顯示全部樓層
回復 sin_324 的帖子

謝謝師兄的提供,這段我出帖前都看過,
我其實也覺得它的頭油壓角度會吾會有問題,
放得甘平,從高台跳下,如果差吾多垂直衝下,
頭擔會吾會頂吾住,我都要考慮一下才决定,
不過看這條試車片,好似又不過不失,大家未看,試下睇完再討論吓...

試車片
alan118 發表於 2012-5-2 20:53:09 | 顯示全部樓層
 樓主| bus338 發表於 2012-5-2 21:17:51 | 顯示全部樓層
koeikoei 發表於 2012-5-3 21:50:01 | 顯示全部樓層
買左 都唔捨得玩...
 樓主| bus338 發表於 2012-5-4 17:56:26 | 顯示全部樓層

睇左甘耐各位師兄提供寶貴意見,我决定放棄買AVANTE 計劃,
原因系我冇玩廿多年車,所有知識都落後,好似現在用摩打,
冇刷又要分幾多T配什麼電變才合適, set個電變又要經電腦調教,
資料在網上多數是英文,我看不懂.
我試過去佐敦谷看師兄放車,個個都玩得好專業,覺得自已較喜歡平路車,
我打算預一個數約 8000元左右,到一間可以有售後服務的商店一次過買全套,
希望遇到困難也有支援,在此再三感謝所有回過帖師兄....

我打算在 快X購買,因為我試過去吹下水,服務態度都可去,可惜賣的好似冷門牌子較多,
如果有師兄可以分享自已覺得較適合我店舖,煩請再指教一下 ......
gso88 發表於 2012-5-12 05:00:54 | 顯示全部樓層
"Agree" jypepe...
ebe 發表於 2012-5-12 17:47:04 | 顯示全部樓層
treat it as a display.....
八旗統帥 發表於 2012-5-12 20:35:56 | 顯示全部樓層
小弟舊屎都玩過呢隻野.當年非常流行越野車玩綿呔.一般都叫(越野平地車)
我都係換綿呔玩球場地.叼.幾排電之嘛.無碰無撞頭擔一半野變晒形.直續都曲埋打爆二樓.
架車重量就直頭用咩摩打都做唔倒噴射式起步.
不過.無可否認架車外觀真係好靚仔.ching都係放響飾物架比d朋友嘩~~~~~嘩~~~~嘩~~~~~~嘩~~~~~就算啦.
以上只是個人過往實際經驗.希望各位收藏家別介意.
Caledonian 發表於 2015-9-2 11:35:14 | 顯示全部樓層

Avante 1987 Restoration Project, Working on 2 cars similar condition, So far so good, Taking a lot of time to fine tune everything, Making sure every part is performing in best condition
sean2013 發表於 2015-9-8 00:36:22 | 顯示全部樓層
果然識貨,買淘寶廿蚊油壓配部嘥九氣既車