RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1905|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

車款一問

mac903 發表於 2012-4-15 01:28:58 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我係新手, 諗住係屋企玩下先同埋想問邊款型號多D殼換而唔駛改車架? 是否MR-03 呢?
Thanks! ALL!
Tat-tat 發表於 2012-4-15 04:29:56 | 只看該作者

多殼用又吾駛特別整,咁就係 MR-03
最多都係換不同既摩打座,Kyosho 都有出,膠的或金屬的。
 樓主| mac903 發表於 2012-4-16 14:53:13 | 只看該作者
Tat-tat 發表於 2012-4-15 04:29
多殼用又吾駛特別整,咁就係 MR-03
最多都係換不同既摩打座,Kyosho 都有出,膠的或金屬的。

Thanks! Tat-Tat !
我眼見9XX個D好似無KT18根埋, 有無Package 根埋架?
我去過Red Star 望過show左幾盒9xx 個Package D車shell唔岩我心水
Tat-tat 發表於 2012-4-16 15:09:51 | 只看該作者
mac903 發表於 2012-4-16 14:53
Thanks! Tat-Tat !
我眼見9XX個D好似無KT18根埋, 有無Package 根埋架?
我去過Red Star 望過show左幾盒 ...

好多時都係一套既 package 都唔係跟既都唔係你想要既殼,唯有再買一個啦。
所以最好就係 package 跟既殼係同你想買既殼係同一軸距,即係頭尾輪既距離一樣。而跟車來的殼就用來操下車先。

慢你
最高速
哩兩間鋪都有 Mini-Z 賣的,你可以去睇睇。
 樓主| mac903 發表於 2012-4-18 07:51:13 | 只看該作者
Tat-tat 發表於 2012-4-16 15:09
好多時都係一套既 package 都唔係跟既都唔係你想要既殼,唯有再買一個啦。
所以最好就係 package 跟既殼 ...

Thanks! 我約左朋友依一,二星期去模型舖睇下MR03先!
 樓主| mac903 發表於 2012-4-18 08:01:07 | 只看該作者
Tat-tat 發表於 2012-4-16 15:09
所以最好就係 package 跟既殼 ...

睇番大師既著作, 如果我買MR03連殼個D Package係唔係要改下面既野?

http://bbs.rc-evo.com/forum.php? ... 1&fromuid=70944
Tat-tat 發表於 2012-4-18 09:25:39 | 只看該作者
mac903 發表於 2012-4-18 08:01
睇番大師既著作, 如果我買MR03連殼個D Package係唔係要改下面既野?

http://bbs.rc-evo.com/forum.p ...

如果你係諗住在屋企住先,真係可以好多野都唔使改, 買套 Bearing, 買一對後 10 度胎, 咁都已經好好玩.

哩個係因為家裡既地面, 一般都唔夠車場專為遙控車而設既跑道咁高咬地力,和平坦.

如果遲一點你會去車場玩,咁你換金屬摩打座, 查查尾避震, T 板, 等等, 咁就會容易一點操控了.
摩打你亦可以選擇一個快一點的, Kyosho 的 X-Speed 係一個唔需要改動電子部件, 而又可以安全用到既摩打, 可以考慮一下.

至於我 List 出來的改裝部件, 都唔係什麼建議改裝, 果 D 都只係我自己用既部件和設定, 沒有什麼特別的.
Tat-tat 發表於 2012-4-18 10:19:24 | 只看該作者
仲有有樣想提一提你, 就係一般黎講 MR-03 係玩唔到漂移的, 或者係叫好難玩到漂移.
如果你有打算玩漂移, 咁就應該買 AWD, 即係 MA-015 或者 MA-010 啦. MA-015 會好 D, 加翻個 Gyro 去玩漂移會容易一點.

(註: 係 MA-015, 唔係 MF-015. MF-015 係 F1.  唔好睇錯)