RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5254|回復: 26
打印 上一主題 下一主題
收起左側

mr03

hi_kevin 發表於 2012-3-22 08:37:10 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
Mr03,玩漂得吾得呢?要改d咩 thx
niwadaisuke 發表於 2012-3-22 09:59:11 | 只看該作者
wzero 發表於 2012-3-22 10:00:31 | 只看該作者
後驅唔漂得,AWD還可以,漂移都系大車的可玩性高
zx300 發表於 2012-3-22 10:20:43 | 只看該作者
IW04 都可以飘
Tat-tat 發表於 2012-3-22 10:33:37 | 只看該作者
在 YouTube 見過有一架黃色 RX-7 配 MR-03 做過, 我試下可吾可以搵翻出來先.

但係玩得吾靚, 暫時都係 AWD 玩既靚 D, 而且用 Mini-Z 後驅趡玩, 真係好難, 希望搵到比你做個參考啦.
Tat-tat 發表於 2012-3-22 10:45:09 | 只看該作者
搵到啦, 你睇下啦.
http://www.youtube.com/watch?v=8 ... outube_gdata_player

你試下用 "MR-03 Drift" 哩組字去 YouTube search 下, 我見都有唔少其他既片
niwadaisuke 發表於 2012-3-22 10:58:25 | 只看該作者
Tat-tat 發表於 2012-3-22 10:45
搵到啦, 你睇下啦.
http://www.youtube.com/watch?v=8gq9RThB0NE&feature=youtube_gdata_player

後驅飄移似甩尾多D,所以都係AWD吧啦
Tat-tat 發表於 2012-3-22 11:43:31 | 只看該作者
niwadaisuke 發表於 2012-3-22 10:58
後驅飄移似甩尾多D,所以都係AWD吧啦

其實未必吾得, 可能加重個車頭會做到,但相信會好難漂啦

所以我都讚同想漂, 搵 AWD 會好 D
 樓主| hi_kevin 發表於 2012-3-22 11:48:29 | 只看該作者
AWD 冇貨 其實我玩開大車 但想轉mini z  想係屋企玩 大車係屋企玩得吾爽
Tat-tat 發表於 2012-3-22 13:03:59 | 只看該作者
hi_kevin 發表於 2012-3-22 11:48
AWD 冇貨 其實我玩開大車 但想轉mini z  想係屋企玩 大車係屋企玩得吾爽

新既 AWD kit set 四月中有貨呀, 等一等啦

Kit set 係有 KT-18 遙控, DWS 尾懸掛. 岩㷶你用來玩漂移
 樓主| hi_kevin 發表於 2012-3-22 16:23:36 | 只看該作者
幾錢左右丫?thx
 樓主| hi_kevin 發表於 2012-3-22 17:40:08 | 只看該作者
我搵到架awd 但全部要2570 話換左option件
Tat-tat 發表於 2012-3-22 19:51:26 | 只看該作者
hi_kevin 發表於 2012-3-22 16:23
幾錢左右丫?thx

唔知呀
而家賣緊既特版  MA-015 DWS(原裝 Full option),大約由 1500~1800
吾跟控,但其實算低買,因為有好多 Option parts.
 樓主| hi_kevin 發表於 2012-3-22 20:48:37 | 只看該作者
佢自己換
Tat-tat 發表於 2012-3-22 21:11:55 | 只看該作者

吾好意思,我表達得唔係咁好,我在 13 樓講果架特別版,係 Kyosho 原廠出既,全名係:MINI-Z AWD MA-015 DWS Chase Mode SP Chassis Set Orange Limited

即係下面哩架:
http://www.kyosho.com/eng/products/rc/detail.html?product_id=108160

(Photo from Kyosho.com)

登錄/註冊後可看大圖

樓主| hi_kevin 發表於 2012-3-22 21:14:03 | 只看該作者
Thx
dan_yeung 發表於 2012-3-22 21:19:21 | 只看該作者
回復 Tat-tat 的帖子

4月中有貨?系咪限量果只有貨吖?我超想買啊~~宜家KWS都無曬~
HN577 發表於 2012-3-22 21:23:05 | 只看該作者
dan_yeung 發表於 2012-3-22 21:19

4月中有貨?系咪限量果只有貨吖?我超想買啊~~宜家KWS都無曬~

唔係掛,前日入食粥睇新鋪同傳聞既收銀姐姐果陣都仲見到有部$1780,咁快無埋
Tat-tat 發表於 2012-3-22 21:50:42 | 只看該作者
dan_yeung 發表於 2012-3-22 21:19

我都係睇哩度先知,有師兄問,老闆答。
http://bbs.rc-evo.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=250832&pid=2258382&fromuid=586

我諗佢地講既係哩部啦, Kyosho 個 Website 講係 3/29/2012 有售,咁計翻香港四月中有,都好正常。

http://www.kyosho.com/eng/products/rc/detail.html?product_id=108652

(Photo from Kyosho.com)

登錄/註冊後可看大圖

Tat-tat 發表於 2012-3-22 21:51:39 | 只看該作者
HN577 發表於 2012-3-22 21:23
唔係掛,前日入食粥睇新鋪同傳聞既收銀姐姐果陣都仲見到有部$1780,咁快無埋

收銀姐姐......