RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2802|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[90%完成] 經典Civic配經典車架

pakcheongkwan 發表於 2012-3-21 21:27:05 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

希望今晚可以完成, 不過貼紙都唔少, 一直更新到完成為止
雙星Civic EG6 Castrol 花, 所有嘢跟足原裝做

洗完, cut好後...首先封底, 封窗, 上綠色

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

搞掂綠色

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

再上白色

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

搞掂白色, 撕埋車窗紙同埋膠紙, 可以上車花貼紙

登錄/註冊後可看大圖

搞掂基本眼耳口鼻

登錄/註冊後可看大圖

上埋車花貼紙

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

好, 經典車架就係...佢!!! FF01. 之所以要跟足就係想比佢著返出世件衫

登錄/註冊後可看大圖

本身有人仔就比返個人仔佢啦, 車高未set做住高腳七先

登錄/註冊後可看大圖
Allan007 發表於 2012-3-21 21:40:58 | 只看該作者
pakcheongkwan 發表於 2012-3-21 21:27
希望今晚可以完成, 不過貼紙都唔少, 一直更新到完成為止
雙星Civic EG6 Castrol 花, 所有嘢跟足原裝 ...

師兄你部相機係咪有死點
 樓主| pakcheongkwan 發表於 2012-3-21 21:44:06 | 只看該作者

回復 Allan007 的帖子

哦...係啲懶係型嘅effect做成(個photo frame)
落啲味精等大家無咁在意我個亂到不堪嘅枱面
slowerthanyou 發表於 2012-3-21 22:20:29 | 只看該作者
pakcheongkwan 發表於 2012-3-21 21:44
回復 Allan007 的帖子

哦...係啲懶係型嘅effect做成(個photo frame)

I think Allan007 c-hing means the 4 recurring spots that can be seen around top right of all your photos plus a couple in bottom left.
 樓主| pakcheongkwan 發表於 2012-3-21 22:34:19 | 只看該作者
回復 slowerthanyou 的帖子

我知呀, 原相無架... 最多我轉用另一個
正!!期待
 樓主| pakcheongkwan 發表於 2012-3-22 03:56:40 | 只看該作者
更新至80%完成
offx 發表於 2012-3-22 12:41:07 | 只看該作者
手工一流,正!
scalpel 發表於 2012-3-22 12:46:31 | 只看該作者
it looks great!!! Good job!!
小瀑布 發表於 2012-3-25 02:28:42 | 只看該作者
果然好經典
waidig426 發表於 2012-4-8 23:28:04 | 只看該作者

手工一流
 樓主| pakcheongkwan 發表於 2012-4-24 02:36:58 | 只看該作者
已更新至90%完成
wellcomekit 發表於 2012-4-24 09:17:21 | 只看該作者
well!我最愛eg6@@
RCandylau 發表於 2012-4-25 17:21:31 | 只看該作者
車花好得呀, so beautiful