RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 卍亮卍
打印 上一主題 下一主題
收起左側

(代友)代造1/14 機場刺針式消防車 [只限一部]{HOLD]

關閉 [複製鏈接]
ericyeung78 發表於 2012-4-13 17:21:36 | 只看該作者

門外漢問問題果然係白左小小,如果你改過車就會知道萬三蚊呢個價差不多啦,你知唔知架
alonso01 發表於 2012-4-13 19:00:39 | 只看該作者
Tomchanchan 發表於 2012-4-13 02:54
睇黎完成好重下, 好難拎去玩!
又冇轉向動力擔, 差左d.
唔知用咩螺絲呢, 圓頭, 十字頭, 杯頭? 會生秀嗎?

我咩都睇唔到喎, 我淨係睇(感受)到整呢兩條大陣嘅無限心機, 設計都係車主自創
你喺度gee gee屹屹, 咁叻識玩捉錯處? 不如你自己整丫, 你玩過遙控拖頭未呀? 你改過車未呀? 唔好講料錢, 人工都要喇!!!
如果你覺得唔值咁貴嘅, 又或者根本冇心叫佢幫你整嘅, 就不如唔該你睇都唔好睇呢個post!!!!
既然你講到啲相咁濛, 咁不如我地提議整呢架車嗰個人下次call隊專業手機拍攝嘅攝制隊嚟幫佢啲車影沙龍丫, 好唔好
 樓主| 卍亮卍 發表於 2012-4-13 19:05:31 | 只看該作者
alonso01 發表於 2012-4-13 19:00
我咩都睇唔到喎, 我淨係睇(感受)到整呢兩條大陣嘅無限心機, 設計都係車主自創
你喺度gee ge ...

alonso01 發表於 2012-4-13 19:20:38 | 只看該作者

讚上讚
我都係講事實, 我實在忍唔住
Tomchanchan 發表於 2012-4-13 23:53:20 | 只看該作者
回復 alonso01 的帖子

開得post, 就預左有人會問問題, 人地問問題就話人地gee gee屹屹, 同強國有分別咩?
我有冇玩遙控拖頭唔關呢個主題事
如果真係有料, 怕咩人講先! (我唔係話整o個個冇料, 我亦好欣賞佢心機)
如果真係靚既, 怕咩影張清d既相(影張清相唔雖要用單反下話! IPHONE影都好清啦)
如果樓主自覺真係值既, 洗咩用呢種態度先, 心虛? 首先唔好理我用咩態度問啦, 作為一個代理
用咁既態度對D客仔? 以後仲有生意既? 如果樓主係搞得好宣傳好既, 我相信大把人掙住要架車啦!
而唔係而家係度同我口舌之真
你去完創星買野, 下次都未必幫親啦!

Tomchanchan 發表於 2012-4-14 00:05:25 | 只看該作者
卍亮卍 發表於 2012-4-13 15:59
我就答你,你識唔識野嫁?乜你有見雙星貨車有出動力轉向膽咩?有既你拎出來啦,有就有,都唔係貨車料啦,用 ...

你好多野都冇係一樓提過, 我地唔係你條虫, 冇人知你想什麼,
有得射下水咁就唔同晒啦, 個吸引力!
但係你話係消防車, 咁有冇警號聲有冇閃燈?
 樓主| 卍亮卍 發表於 2012-4-14 00:12:35 | 只看該作者
Tomchanchan 發表於 2012-4-13 23:53

開得post, 就預左有人會問問題, 人地問問題就話人地gee gee屹屹, 同強國有分別咩?

真好笑囉...你話要人影D清既相...話要用IPHONE先清? 要影D清相..就要買部影相清既手機 黎就你睇清D野..?
對住你呢D人..洗咩同你客氣?
Tomchanchan 發表於 2012-4-14 00:20:13 | 只看該作者
卍亮卍 發表於 2012-4-14 00:12
真好笑囉...你話要人影D清既相...話要用IPHONE先清? 要影D清相..就要買部影相清既手機 黎就你睇清D野.. ...

iphone 只係FOR EXAMPLE姐, 斷章取義, 咁K750I, W550I, W900I影都應該好清既
迴避唔答問題, 就搵呢D小學生問題問人!
咁請問下其實D擔係唔係全新架?
angel_welsper 發表於 2012-4-14 11:12:59 | 只看該作者
Tomchanchan 發表於 2012-4-14 00:20
iphone 只係FOR EXAMPLE姐, 斷章取義, 咁K750I, W550I, W900I影都應該好清既
迴避唔答問題, 就搵呢D小 ...

架車又唔係你, 遲下新車車主都唔係你
咁其實D擔係唔係全新又關你咩野事?
你就真問埋d小學生問題問人啦
330324059 發表於 2012-4-14 12:16:21 | 只看該作者
Tomchanchan 發表於 2012-4-13 23:53

人哋要交代 都係同買嗰果交代啦 又關你咩嘢事呀
 樓主| 卍亮卍 發表於 2012-4-14 12:39:59 | 只看該作者
算啦..呢D人係咁...買個個都無話要交代D咩..呢條友分明搞事搞非啦...
ncy0730 發表於 2012-4-14 12:49:20 | 只看該作者
卍亮卍 發表於 2012-4-14 12:39
算啦..呢D人係咁...買個個都無話要交代D咩..呢條友分明搞事搞非啦...

係囉,攪攪陣
小角色 發表於 2012-4-14 13:16:19 | 只看該作者
其實用咩材料用咩電子野人地買賣雙方可能PM交代左架
而且新燈果D係呢個Post頂樓已經交代左可以由買方提供
nicelyman 發表於 2012-4-14 15:27:25 | 只看該作者
各位用心付出去造車師兄大家好~我以一個連摩打都未知點買的新手來說~呢一個POST係令我讚嘆的~大開眼界的~而我每次開呢個POST來看~都是懷著謙卑的~期待的去看~但自從某一位師兄出現後~就令呢個POST變得荒謬~荒謬的不是樓主~而是一些惡意無理批評的人
~我在某個POST都說過~係呢度每一個用心去建立一部車的師兄~不論是跟原有的款式或自行改裝的~每人都是用心用時間去一粒一件的去合併出來~我都在經歷中~

老實說~樓主及各有心的師兄真的不用勞氣~因為他們的質疑是來看他們的無知~有一句說話要同自己說"不要為別人的範錯, 而令自己受苦"~你們為他勞氣~動了自己肝火又何必呢~看了他的問題及回應~只覺得他對樓主的妒忌及技不如人的自卑心而同你作對~因此樓主及其他師兄不用在意他的一字一句~對付這些無錢買又多意見的人~只有一個方式~就是不用為他的行為回應~令他"自的孤立"便可~

我只是看不過眼越來越過份才出此長篇大論~而我希望樓主可努力POST多D相出來分享~可令我們這一些新手的眼界大一點~最後多謝樓主的用心分享~
dendrobium 發表於 2012-4-14 15:35:11 | 只看該作者

我想問..個大銀幕係曲線條...用咩材料整到??
Tomchanchan 發表於 2012-4-14 16:03:58 | 只看該作者
樓主如果係真材實料怕咩俾人質疑。問問題,我冇提出過架車值唔值呢個價,亦冇批評過架車既手工,心思,你們強詞奪理,只係因為相朦睇唔清楚架車既接合位圓滑位,因為做車殼這些位置係最難,所花既心思俾條陣更多,cut多左要重新做過打磨過,車陣容咩易相對黎講
宅男佢都好有心整佢既巴士,但你地咪又係笑佢有專重過人地既心機,五十笑百

Tomchanchan 發表於 2012-4-14 16:17:56 | 只看該作者
回復 小角色 的帖子

師兄,我讚同你既意見
Tomchanchan 發表於 2012-4-14 16:28:16 | 只看該作者
回復 angel_welsper 的帖子

既然你覺得係小學生問題,為何咁簡單都不答,係就係唔係就唔係,
無須都現在還不回應,如果佢答晒我既問題,最後口啞既係我,唔係樓主
 樓主| 卍亮卍 發表於 2012-4-14 17:13:53 | 只看該作者
我無答你D問題咩?你肓左定扮睇唔到呀...?宜家答你都無謂..買既人又不是你..要唔要交代亦不需要你出口...反而其他人問我就答..而你想問? 下世先啦...
nicelyman 發表於 2012-4-14 17:33:34 | 只看該作者
師兄~人家真係唔駛向你交代咁多~因真係"唔x關你事"~你有心的~咪來看看law~你無心你行過咪算law~而你說值唔值真係好個人價值觀~好似你的言論你會視為"金科玉論"~但可能係我地眼中~你已是不值一提~咁你如果未明~看來你都真係要重新評價你自己的人生價值啦~

而你的態度其實真係好有問題~字眼上可視你為無禮貌同貶低人地~你講到自己咁會尊重人~~你說唔會叫人"宅男"啦~~

師兄如果你再係咁~笑你都費事~~好多事自重啦~~