RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5667|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[消息] Mini-Z Buggy 用的越野胎

Tat-tat 發表於 2012-3-13 10:23:55 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
岩岩在外國購物網站見到新款既 Mini-Z Buggy 越野胎上架
唔知香港會唔會有賣呢?
其他品牌又唔知會唔會有新款越野胎出呢?

回想當年玩 Mini-T, 大家都要搵唔同品牌既胎玩, 各有特色, 真係過癮!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

casper 發表於 2012-3-13 10:49:58 | 只看該作者
依, 好似幾正喎, 上面寫住 PN 架喎~~
 樓主| Tat-tat 發表於 2012-3-13 11:19:06 | 只看該作者
casper 發表於 2012-3-13 10:49
依, 好似幾正喎, 上面寫住 PN 架喎~~

佢寫乜都唔關我事架,唔好誤會 (我都盡量搵張唔明顯品牌既相架啦, 你係都要爆既 唔通你想...過...... 哈哈哈哈)

其實只要寫住 for Mini-Z 我都會留意既, 哩 D 越野胎, 香港比較少見, 所以咪 post 比有玩 buggy 仔既朋友睇 law. 唔好諗多左
killermomo 發表於 2012-3-13 11:24:06 | 只看該作者
老實講, 想PN 想到心都淡啦, KWS 得1間幾包, 1出就無晒, 上網買3百蚊 items, 郵費就要收我 250......望下就滿足啦
3wy2h 發表於 2012-3-13 11:26:51 | 只看該作者
其實我更加想要海綿胎或者光頭膠胎
casper 發表於 2012-3-13 11:34:32 | 只看該作者
回復 Tat-tat 的帖子

Tat-tat 師兄, 你誤會了, 我意思係依個牌子香港有做, 相信係有機會有得賣既 ^^
casper 發表於 2012-3-13 11:35:16 | 只看該作者
回復 3wy2h 的帖子

海綿胎出左啦~~~
3wy2h 發表於 2012-3-13 11:38:46 | 只看該作者
casper 發表於 2012-3-13 11:35

海綿胎出左啦~~~

有咩,我真系唔知道播。咩牌子嘎?
feihung 發表於 2012-3-13 11:41:24 | 只看該作者
casper 發表於 2012-3-13 11:35

海綿胎出左啦~~~

係啊X Power ah!靚!
 樓主| Tat-tat 發表於 2012-3-13 11:57:12 | 只看該作者
3wy2h 發表於 2012-3-13 11:38
有咩,我真系唔知道播。咩牌子嘎?

海棉胎真係出左一段時間啦, 好似 紅* 有賣
光頭膠胎我只係過有師兄用, 仲要係透明既, 街鋪就唔知啦
 樓主| Tat-tat 發表於 2012-3-13 12:08:07 | 只看該作者
casper 發表於 2012-3-13 11:34

Tat-tat 師兄, 你誤會了, 我意思係依個牌子香港有做, 相信係有機會有得賣既 ^^

哈哈哈, 原來係咁, 我以為係話我賣廣告呢, 誤會一宗, 一笑至之.

最想講都係以前有沙地玩, 人人用唔同胎, 唔同 setting, 真係開心
d.s 發表於 2012-3-13 13:27:04 | 只看該作者
Tat-tat 發表於 2012-3-13 11:57
海棉胎真係出左一段時間啦, 好似 紅* 有賣
光頭膠胎我只係過有師兄用, 仲要係透明既, 街鋪就唔知啦

透明光頭膠胎....可能係孖星4WD胎....
 樓主| Tat-tat 發表於 2012-3-13 13:53:29 | 只看該作者
d.s 發表於 2012-3-13 13:27
透明光頭膠胎....可能係孖星4WD胎....

呀! 原來有咁既胎出售!
我以為係試版胎添, 哈哈哈
casper 發表於 2012-3-13 13:55:34 | 只看該作者

沙地, 我都好希望仲會有得玩, 但機會我相信細到不得了 !!
tomcheng18 發表於 2012-3-13 14:26:32 | 只看該作者
好以幾正下
咁知幾時 有貨 呢
 樓主| Tat-tat 發表於 2012-3-13 14:46:19 | 只看該作者
casper 發表於 2012-3-13 13:55

沙地, 我都好希望仲會有得玩, 但機會我相信細到不得了 !!

沙地真係好好玩, 而且透過玩 buggy 可以感受到油門令重心改變的效果, 從而學到油門的運用.

而家要玩 buggy 好似只係得大陸一個場, 見越野版有人吹緊流浮山可能有人開一個場, 但點都係遠, 玩完仲要 '令' 住鬼咁大隻泥鴨週街走, 真係咩興趣都少哂
d.s 發表於 2012-3-13 16:08:04 | 只看該作者
Tat-tat 發表於 2012-3-13 14:46
沙地真係好好玩, 而且透過玩 buggy 可以感受到油門令重心改變的效果, 從而學到油門的運用.

而家要玩 b ...

香港有MX Club,裏面除大車場外重有個for mini buggy場,更有放船池,但對於九龍人真係太遠....我都只係去過一次咁大把....
feihung 發表於 2012-3-13 16:43:07 | 只看該作者
不如大家去信政府,叫他們在JV建一個,誰人有C人飛機或由艇,應該大派用場。
 樓主| Tat-tat 發表於 2012-3-13 16:51:42 | 只看該作者
d.s 發表於 2012-3-13 16:08
香港有MX Club,裏面除大車場外重有個for mini buggy場,更有放船池,但對於九龍人真係太遠....我都只係去 ...

自己冇私家車, 要去真係辛苦啦, 住慣香港哩個咁方便既城市, 點去丫, 又唔係住外國, 買個麵包都要駕成個鐘頭車~~~

如果自己有車, 而家油錢咁貴, 真係好似未見官先打八十咁呀!

所以市區有 Buggy 場真係超正! 而家仲要有咁多又正又平既 mini buggy!
可惜, 可惜~~
tomcheng18 發表於 2012-3-14 13:37:41 | 只看該作者
回復 d.s 的帖子

請問一下
Ching 有無MX Club的地址, 入場費貴嗎 ?
謝謝