RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3259|回復: 18
收起左側

是否謝絕音嚮櫃師兄參與車局

alonso01 發表於 2012-3-12 19:02:59 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

鑒於喺3月10號尖沙咀至旺角車局裡面, 發起人已經喺post裡面表明請音響櫃師兄自律, 但係以我所知, 大部份當晚玩車嘅師兄都覺得音響櫃太大聲, 同埋該位師兄屢勸不改, 所以我決定開呢個投票, 等大家可以發表意見
我地平時出街玩已經夠張揚, 我唔係咁想音響櫃師兄嘅大聲聽歌行為另到我地更加張揚, 搞到要警方介入
如果我地玩定點, 你大聲啲都冇乜所謂
我唔想街外人覺得我地同夜晚喺街踩音響單車嗰啲人相比
多選投票: ( 最多可選 2 項 ), 共有 85 人參與投票

投票已經結束

50.93% (55)
23.15% (25)
25.93% (28)
您所在的用戶組沒有投票權限
tiger1 發表於 2012-3-12 22:01:16 | 顯示全部樓層
玩車搞到要警方介入, 都冇乜謂
 樓主| alonso01 發表於 2012-3-12 22:19:34 | 顯示全部樓層
二宮大輝 發表於 2012-3-12 22:32:57 | 顯示全部樓層
玩音響真係要自律
tiger1 發表於 2012-3-13 07:18:03 | 顯示全部樓層
all 玩車 also 要自律
Q-pet 發表於 2012-3-13 10:02:36 | 顯示全部樓層

係呀有時D音響唔好話D咩..真係炸得好大聲..好鬼嘈..
有時細細聲比我地聽下已經足夠

遊街細聲好D..
定點就炸下機得..但音量要合適不可擾亂其他人
293 發表於 2012-3-13 13:07:33 | 顯示全部樓層
Q-pet 發表於 2012-3-13 10:02
係呀有時D音響唔好話D咩..真係炸得好大聲..好鬼嘈..
有時細細聲比我地聽下已經足夠

太大聲變得好街童feel
zeda 發表於 2012-3-13 14:14:55 | 顯示全部樓層
I don't like big noise
船之父 發表於 2012-3-13 23:46:22 | 顯示全部樓層
討厭
cyruspig 發表於 2012-3-14 13:39:36 | 顯示全部樓層
屢勸不改, 下次即ban!        絕對支持!
MAZDA 發表於 2012-3-14 23:46:41 | 顯示全部樓層
回復 Q-pet 的帖子

好像我個啲數百元的音響仔已足夠 我而家架密斗都係用個啲音響仔 !
又唔會影響到同嘈到人 !
Jazz_Wan 發表於 2012-3-16 03:26:36 | 顯示全部樓層
真係好討厭果d超大聲既風安&音樂, 平時去d人少少既地方玩就冇咩所謂
但係去到d旺區, 就應該檢點d, d路人以為我地玩貨車既人係死飛仔, 因為
只有d奶都未介既死飛仔先至會炸機, 懶係型咁! 我係街度見到d hifi 單車我
都覺得好嘔心!
有一次.我女行街.抱住個女訓.突然有架死人貨柜車係我響安....激死我.....
ESSO 發表於 2012-3-18 18:30:20 | 顯示全部樓層
回復 Jazz_Wan 的帖子

好討厭大聲炸機音響櫃.你有你叫佢細聲.
佢有佢照大聲炸機.屢勸不改.
Jazz_Wan 發表於 2012-3-18 22:29:38 | 顯示全部樓層
回復 ESSO 的帖子

你都有炸機喎師兄
 樓主| alonso01 發表於 2012-3-28 19:23:54 | 顯示全部樓層
經過好幾日嘅投票, 好多人都揀屢勸不改, 下次即ban, 所以懇請各位音響櫃師兄, 下次車局嗰時請自律
nicelyman 發表於 2012-3-30 11:51:09 | 顯示全部樓層
玩咩都會有D人係玩特別~~但過左火~~好多時都會影響左件事本身的原意~~而呢D行為好可能會令唔了解的其他人造成對事件產生壞印象~~
 樓主| alonso01 發表於 2012-3-30 21:05:39 | 顯示全部樓層
nicelyman 發表於 2012-3-30 11:51
玩咩都會有D人係玩特別~~但過左火~~好多時都會影響左件事本身的原意~~而呢D行為好可能會令唔了解的其他人造 ...

絕對認同, 我地都係想多啲人認識遙控拖頭係乜東東, 唔係想人地認為我地好似啲街童咁踩住單車炸機
nicelyman 發表於 2012-3-30 23:55:30 | 顯示全部樓層
我真係一個新手~~由有興趣到家下都只係兩個星期~~我見大家都係一下一下去一手製作出來~如真係要放音樂~~大可將音量較到可聽到就可~(因不是人人都喜歡你的曲目)~又可給人分享~又不會騷擾別人~可樂而不為呢~(希望不要怪我這新人多事~~)