RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5675|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

在 比賽資訊版 的 Yokomo Euro Touring

Tat-tat 發表於 2012-3-9 00:40:28 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
唔知大家有冇為意比賽資訊版係有些世界比賽既片睇既呢?

我就真係冇為意,頭先見到首頁既 "新主題" 有一個 Yokomo Euro Touring Modified A Main,咁就拿拿聲按入去睇,哇,好正!

睇完 YouTube 返來工房,先留意到原來比賽資訊版係有好多師兄放左 D 片,我原本以為哩個版只係有香港比賽既資料,我真係大鄉里啦,笑死人啦!

因為我通常都係直入 Mini Post,冇留意其他位置,真係走寶!不過唔緊要,比人笑都要講下,希望其他朋友如果好似我咁,冇乜留意其他 Post,就要得閒去四還睇睇啦。

版友在比賽資訊版的 Post:
http://bbs.rc-evo.com/forum.php? ... &extra=page%3D1
d.s 發表於 2012-3-9 00:58:53 | 只看該作者
我都睇了,堅正!!
 樓主| Tat-tat 發表於 2012-3-9 01:09:01 | 只看該作者
d.s 發表於 2012-3-9 01:18:05 | 只看該作者
Tat-tat 發表於 2012-3-9 01:09
佢地一到真路就快到丫!
响灣入面又定過枱油!

撞車同運氣本來就係比賽既一部份啦~
 樓主| Tat-tat 發表於 2012-3-9 01:23:38 | 只看該作者
d.s 發表於 2012-3-9 01:18
撞車同運氣本來就係比賽既一部份啦~

咁又係

不過我頭先睇住佢直指,真係哇一聲叫出來,個人仲彈起左! 真係太緊張,又睇得好頭入!四五架車都有機會取得頭位!所以最後兩分鐘我就越睇越緊張,好似自己有份咁,哈哈哈!<<<傻左
d.s 發表於 2012-3-9 01:24:51 | 只看該作者
Tat-tat 發表於 2012-3-9 01:23
咁又係

不過我頭先睇住佢直指,真係哇一聲叫出來,個人仲彈起左! 真係太緊張,又睇得好頭入!四五架車 ...

我冇哇一聲叫出來,不過即時O咀law~
 樓主| Tat-tat 發表於 2012-3-9 01:30:52 | 只看該作者
d.s 發表於 2012-3-9 01:24
我冇哇一聲叫出來,不過即時O咀law~

我後來都有 O 過下咀,因為冇諗過 Jam 機會响咁高級比賽發生 (高手,同埋佢地既高級設備)
我以為係 Mini-Z 既電路板冇 1/10 那些咁好,先間中有 Jam 機既情形出現,而且响 Mini-Z 都唔常見 Jam 呢。

又講翻句, Mini-Z 真係造得唔錯,he he he
dcfc 發表於 2012-3-9 02:17:36 | 只看該作者
好高水準,thanks for share
OoCIRCUSoO 發表於 2012-3-9 07:13:54 | 只看該作者
堅正!!X2!!
suvincent 發表於 2012-3-9 08:24:43 | 只看該作者
可惜又系YouTube,國內朋友沒有辦法分享了。
LAWRY 發表於 2012-3-9 08:42:01 | 只看該作者
真係令人嘩然
白鬍子 發表於 2012-3-9 10:13:18 | 只看該作者
正~~高手過招
killermomo 發表於 2012-3-9 11:22:33 | 只看該作者
Tat-tat 發表於 2012-3-9 00:40
唔知大家有冇為意比賽資訊版係有些世界比賽既片睇既呢?

我就真係冇為意,頭先見到首頁既 "新主題" 有一 ...

達達大師, 我又有d無聊怪問題....見d 1:10差不多用同1款車殼
咁係咪共認最好跑既殼....
咁apply 落 mini-z 到, 師兄們又 like 5 like 呢?

樓主| Tat-tat 發表於 2012-3-9 11:51:14 | 只看該作者
killermomo 發表於 2012-3-9 11:22
達達大師, 我又有d無聊怪問題....見d 1:10差不多用同1款車殼
咁係咪共認最好跑既殼....
咁apply 落 min ...

1/10 用既車殼,好多時都係一 D 専門出賽車用車殼既公司做,所以唔會見到一 D 像真殼 (冇咁好跑)。佢地出既車殼個主要目的,都係為左比賽,有 D 係會轉少少,有 D 會定少少,而响某一個場地,有時會出現某一款車殼特別好跑既情形,咁咪會出現好似大家都只有一款車殼既咁 law ,有時差唔多既車花,都會令到睇起上來好似一樣款既車殼,始終 1/10 既車殼冇 Mini-Z 既{banned}車殼咁仔細同咁靚架啦。當然,仲有一個原因就係 Sponsor 同埋冠軍車手用過既哩 D 原因啦。

响 Mini-Z 其實都有類似既情形,你可以睇翻比賽既車手,大多數用既車殼款,都不外乎 Enzo, C5-R, HSV 等等。
casper 發表於 2012-3-9 12:53:53 | 只看該作者
我都係youtube 睇過一場好精彩, 透不過氣既 1:10 比賽
http://www.youtube.com/watch?v=ArSzA-qsAvQ&feature=share
 樓主| Tat-tat 發表於 2012-3-9 14:31:48 | 只看該作者
casper 發表於 2012-3-9 12:53
我都係youtube 睇過一場好精彩, 透不過氣既 1:10 比賽
http://www.youtube.com/watch?v=ArSzA-qsAvQ&featu ...

哩個都好正呀!
但佢唔係車來啊,嘻嘻。
killermomo 發表於 2012-3-9 15:04:05 | 只看該作者
回復 Tat-tat 的帖子

謝謝達達大師師的回覆, mini-z都其實有幾款殼都差不多係比賽鐵, 呢d殼又咁像真, 已經好滿足 ^0^
casper 發表於 2012-3-9 15:14:53 | 只看該作者

Oh~~~ 出錯 link, sorry~~

依條先真 ^^
http://www.youtube.com/watch?v=VaXLtPGrTGQ&feature=share
irvine 發表於 2012-3-9 17:17:48 | 只看該作者
乜車來咖,看唔到
 樓主| Tat-tat 發表於 2012-3-9 22:46:55 | 只看該作者
killermomo 發表於 2012-3-9 15:04

謝謝達達大師師的回覆, mini-z都其實有幾款殼都差不多係比賽鐵, 呢d殼又咁像真, 已 ...

咁又唔駛多謝我啊, 我成日都撘咀架啦, 哈哈.
而且我都唔係咩大師呢, 大家都係玩車既車友一名啦.

其實 Mini-Z 有好多殼都好好跑, 不過好多時唔同款真係有少少唔同既特性, 而哩個特性如果夾岩自己既習慣或喜好, 同埋場地特性 (如多灣/多高速灣/多直路 etc) 咁哩款殼就會變得好好跑啦.

所以選車殼去比賽, 其實是有需要的.