RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2027|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手操控問題

herbertluk 發表於 2012-3-5 02:33:36 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
前排執野,搵返架MR01出黎,跟住今晚上左車場玩左陣,發覺架車有時行行下直線自己會彈去左或者右咁,有D咩原因會導致咁樣呢?得我一架車係場到行都咁樣

其實係未買套新既MR03去玩重實際??咁我想問下01有D咩PARTS可以用係03架車到呢???
LAWRY 發表於 2012-3-5 03:07:01 | 只看該作者
買mr03 吧啦
d.s 發表於 2012-3-5 06:48:34 | 只看該作者
01有D咩PARTS可以用係03架車到??
...摩打...摩打齒....4粒3A電(未打柴的話)...螺絲....
係咁上下啦.....
d.s 發表於 2012-3-5 06:48:53 | 只看該作者
Tat-tat 發表於 2012-3-5 12:28:11 | 只看該作者
其實真係冇咩野,可以用得翻架啦。
最好全部都唔好用响 MR-03 車上,連螺絲都係,因為我記得以前 MR-01 有 D  跟車螺絲係會唔同 (好似係日版車,同中國造版本),MR-02 唔記得有冇咁既情形,D螺絲蚊係唔同密度,唔同既螺用落同一個孔,咁個孔會好快滑牙架。

如果係想上車場玩,真係買架 MR-03 會好一點,如果唔諗住上車場玩,响屋企玩,咁 MR-02 都得,因為跟車既殼,會多款 D。當然,上車場玩會好玩好多啦。
 樓主| herbertluk 發表於 2012-3-6 03:04:24 | 只看該作者
咁支控有咩好選擇???因為啱啱都買左架KT8 Kart仔,想買支控玩兩部車,EX10係未一個好選擇??
Tat-tat 發表於 2012-3-7 00:14:04 | 只看該作者
herbertluk 發表於 2012-3-6 03:04
咁支控有咩好選擇???因為啱啱都買左架KT8 Kart仔,想買支控玩兩部車,EX10係未一個好選擇??

唔知哩 D 資有冇用呢?

http://bbs.rc-evo.com/forum.php? ... p;page=1#pid2223972
 樓主| herbertluk 發表於 2012-3-9 15:30:27 | 只看該作者
Thanks,我已經買左支kt18玩住先
重有我想問下atomic個魔打左用唔用到xpower既查查?因為去kws問佢地話唔肯定
X-POWER 發表於 2012-3-9 17:08:37 | 只看該作者
回復 herbertluk 的帖子

herbertluk,atomic 摩打座係不能配合X-Power 查查.建議選用同廠X-Power或PN Racing.
謝謝發問和支持!
 樓主| herbertluk 發表於 2012-3-9 17:21:20 | 只看該作者
X-POWER 發表於 2012-3-9 17:08
回復 herbertluk 的帖子

herbertluk,atomic 摩打座係不能配合X-Power 查查.建議選用同廠X-Power或PN Racin ...

多謝CHING解答...咁我諗我要等下,再買一個麼打座都唔係平.....