RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1933|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

戰艦servo,電變一問!

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
(http://item.taobao.com/item.htm?id=12461739630)+(http://item.taobao.com/item.htm? ... ;id=6649276980&)+(9g servo)+(1粒260有刷摩打)+(2.4控)
甘配有冇問題?
隻船66cm長左右
因為小弟對e啲野真唔係太清楚
vonklee 發表於 2012-2-7 09:21:56 | 只看該作者
Should have no problem!
zeda 發表於 2012-2-7 10:47:21 | 只看該作者
無問題, 但是他們收的運費成40人仔, 貨價只是75人仔,
 樓主| 人中之龍§迪雲 發表於 2012-2-7 17:11:09 | 只看該作者

甘我用7.4V電,唔怕整燒SERVO同咩?
同埋粒電變夠唔夠推粒260摩打@@?
係TB買算唔算貴?甘香港有冇得買?
zeda 發表於 2012-2-7 17:21:30 | 只看該作者
人中之龍§迪雲 發表於 2012-2-7 17:11
甘我用7.4V電,唔怕整燒SERVO同咩?
同埋粒電變夠唔夠推粒260摩打@@?
係TB買算唔算貴?甘香港有冇得買?

您只用280馬達, 電流很細, 無問題
香港有30A的電變及電賣, 30A的電變約束70, 有後波的約$95. 在深水埗有售.
您可自己計吓數, 在那裡買平一點
 樓主| 人中之龍§迪雲 發表於 2012-2-7 19:05:15 | 只看該作者
zeda 發表於 2012-2-7 17:21
您只用280馬達, 電流很細, 無問題
香港有30A的電變及電賣, 30A的電變約束70, 有後波的約$95. 在深水&#22 ...

甘有冇電賣,同埋我想問點做防水好!
zeda 發表於 2012-2-7 21:41:08 | 只看該作者
s新高登樓有齊電變及麼打賣。我的電變沒有做防水,放在船內高點的地方就可以。如你不放心,可買一個防水電變,但價錢就會貴啲
 樓主| 人中之龍§迪雲 發表於 2012-2-8 21:17:29 | 只看該作者
zeda 發表於 2012-2-7 21:41
s新高登樓有齊電變及麼打賣。我的電變沒有做防水,放在船內高點的地方就可以。如你不放心,可買一個防水電變 ...

多謝C兄GE解答
man6815 發表於 2012-2-18 08:33:17 | 只看該作者
zeda 發表於 2012-2-7 21:41
s新高登樓有齊電變及麼打賣。我的電變沒有做防水,放在船內高點的地方就可以。如你不放心,可買一個防水電變 ...

小弟見POST後去搵但可能眼細睇唔倒, 剩係"o係"福仁商場二樓見到一間冇開門"o既"賣船鋪頭, ("o係"德寶電變果條走廊) 佢門口貼"o左"個電話號碼, 請問係咪果間? 如果唔係, 請問CHING"o係"新高登邊層,?
THX~
zeda 發表於 2012-2-18 10:19:23 | 只看該作者
man6815 發表於 2012-2-18 08:33
小弟見POST後去搵但可能眼細睇唔倒, 剩係"o係"福仁商場二樓見到一間冇開門"o既"賣船鋪頭, ("o係"德寶電變 ...

福仁商場二樓見到一間冇開門"o既"賣船鋪頭,就是這間
新高登1/F,門口飾柜有很多LIPO電, 買ESC 及MOTOR,要開口問事頭婆
man6815 發表於 2012-2-18 10:54:54 | 只看該作者
明白晒!THX~ching