RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2064|回復: 4
打印 上一主題 下一主題
收起左側

無刷電變同摩打

jensen8886 發表於 2012-2-5 00:13:40 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我見無刷電變同摩打通常都一套咁買……其實係唔係可以兩個唔同牌子夾埋一齊用架??

另外我買左張program card....同牌子既20a同120a 係唔係可以用同一張卡??
Thx
agoodfish 發表於 2012-2-5 00:58:47 | 只看該作者
電變同摩打係可以唔同牌子夾埋一齊架~
Programme 咭以Hobbywing 黎計, 60a 同 120a 可以用埋同一張.
有錯請插~
louis3347 發表於 2012-2-5 01:32:18 | 只看該作者
回復 agoodfish 的帖子

ching我試過用60a跟的program card set 35a和120a都是可以的
有錯請狠插
oolong_tea 發表於 2012-2-5 01:37:32 | 只看該作者

電變可以配唔同牌子摩打!
冇錯都可以插!
kkchung 發表於 2012-2-5 04:45:34 | 只看該作者
jensen8886 發表於 2012-2-5 00:13
我見無刷電變同摩打通常都一套咁買……其實係唔係可以兩個唔同牌子夾埋一齊用架??

另外我買左張progra ...

程式卡同牌子也要看電變版本和程式卡的版本。如 Hobbywing 無感、有感 V1板 電變 及 LED 程式卡 不完全相容 V2 板後電變或LCD程式卡。

Speedpassion LED  程式卡 或Cirtix 、GT 電變 的 LCD 卡也不相容 Reventon 電變等等的不同情況。