RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2482|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

S120LT

Dsius 發表於 2012-1-19 20:44:24 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
最近覺得e部12仔幾靚, 想問下佢d parts 供應齊唔齊?
電子野買邊d好?
控我諗住用MT4, sevro 用 savox 1251mg.
電變用 HW有感 60A夠唔夠, 定用120A好?
呔同摩打都唔知邊隻好, ching們有冇好介紹?

全set用$6000夠唔夠?
Thank you 各位ching
sepsep 發表於 2012-1-20 01:51:23 | 只看該作者

回復 Dsius 的帖子

有6K野就120A啦一勞永逸呀 呔就首選speedmind耐用同比較平.

近排蛇王當道, 屍咬屍等死
 樓主| Dsius 發表於 2012-1-20 08:37:02 | 只看該作者
唔記得左電添, 邊隻好? 應該係買2S ga LA
hardmankam 發表於 2012-1-20 11:44:23 | 只看該作者

servo 1251mg 比1/10用. 1/12 應該 1250mg.
買120a 好D
2S look look here:
http://bbs.rc-evo.com/forum.php? ... &extra=page%3D1
 樓主| Dsius 發表於 2012-1-27 01:02:00 | 只看該作者
請問S120LT要用到咩size既六角批?
大減齒買邊隻牌子好?大約幾錢?
thx
joeechiu 發表於 2012-1-27 09:48:03 | 只看該作者

大齒我用top、28元几好用、你可以先用96大齒看好不好、
hardmankam 發表於 2012-1-27 12:13:10 | 只看該作者

請問S120LT要用到咩size既六角批?
自已 download manual la:
http://www.serpent.com/product/410004/downloads/

大減齒買邊隻牌子好?大約幾錢?
TOP 大齒 ok, ~ $30
Xray 大齒都好, ~ $35
 樓主| Dsius 發表於 2012-1-27 13:15:13 | 只看該作者
thank you, 但係我見manual 係寫m3, hudy 嗰d六角批就計mm, 咁應該點買?
sam42 發表於 2012-1-27 14:24:10 | 只看該作者
1.5MM, 2.0MM,2.5MM 都會用到~
garywong5368 發表於 2012-1-27 14:39:27 | 只看該作者
M3 = 3mm
hardmankam 發表於 2012-1-28 10:37:17 | 只看該作者

M3 = 3mm = 螺絲直徑
M3 需要使用 2mm 六角批