RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3181|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

top sabre fd 問題

gatsby 發表於 2011-12-5 13:10:47 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
波箱粒5x8x3 bearing. 唔襟行,好快散,有辦法解決這個問題??thanks
patshiu 發表於 2011-12-5 13:18:01 | 只看該作者
Really?唔好嚇我呀
smok 發表於 2011-12-5 13:32:02 | 只看該作者
換粒trf
 樓主| gatsby 發表於 2011-12-5 13:35:09 | 只看該作者
回復 smok 的帖子

師兄, THANK YOU FOR YOUR REPLY.
想問多少少, BEARING 油用邊隻較好 ?  THANKS.
 樓主| gatsby 發表於 2011-12-5 13:37:48 | 只看該作者
回復 patshiu 的帖子

架車好好跑 (13.5T, 行20 摩打齒), 我昨天第一次玩, 玩左七排電, 波箱粒 5X8X3 bearing就散左.
patshiu 發表於 2011-12-5 14:10:07 | 只看該作者
回復 gatsby 的帖子

Wan Chai or JV??
if using 10.5 Motor, 20T
ok or not?
smallwhite1234 發表於 2011-12-5 15:13:40 | 只看該作者
5x8 啤令如果只係用波箱而唔係車轆位, 可考慮買陶瓷 bearing, 需然貴d但就好襟行~~
smallwhite1234 發表於 2011-12-5 15:18:41 | 只看該作者
仲有係啤令買番黎唔好用摩打水洗, 佢本身已經有防生秀油響入面, 行到佢瓜柴就算.
如果已經洗左, 就最好玩一兩排電就要加啤令油, 因為每次好快就會飛哂出黎..所以成日要加, 如果唔係仲快散...
s.y.kwok 發表於 2011-12-5 16:25:03 | 只看該作者

行10.5T
啲牙,萬向會唔襟的
小弟行13.5T冇turbo,
5,6pack電已經見到啲牙明顯損耗了

sorry,小弟攪錯咗,
小弟戈部係FD mini.......
 樓主| gatsby 發表於 2011-12-6 09:24:50 | 只看該作者
回復 smallwhite1234 的帖子

Thanks C hing.
 樓主| gatsby 發表於 2011-12-6 09:28:30 | 只看該作者
回復 patshiu 的帖子

師兄, 我未玩過 10.5t
Sorry.
powis 發表於 2011-12-6 11:29:00 | 只看該作者
patshiu 發表於 2011-12-5 14:10
回復 gatsby 的帖子

Wan Chai or JV??

No problem on using 10.5T la.

I am using 6.5T motor over a year, everything still ok but changed the gears set 1 or 2 times due to damaging by small rocks.  Those gears set is so cheap price.  I did not have bearing problem up to now too.