RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6268|回復: 27
打印 上一主題 下一主題
收起左側

2011 F1RCGP HK FINAL F-1 Class 參戰車 TRG111

ahho 發表於 2011-11-9 02:00:37 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

完全不知道F1車是什麼的我,
由報名,修車,試車,行了三排電便到比賽日,
駕駛這個比賽中唯一一輛TRG 111的我,Setting也沒有參考數據.
心態上只能有志在參與的心情.
興幸最後能在一眾高手中,取得A組十大之中一席位,
已經對自己有所交代.
在這裡多謝幫過我的朋友們-~~~

TRG111車主Alan(您的車已經Set好了)
和我一同試車,戰鬥及當了兩天司機的James Pong
(雖然您入左B組,個冠軍都Win的漂亮)
相雙殺入A組的TC房友O Pig(如果冇您幫我Run摩打,應該比佢地放爆)
借出LRP電子變速的RCF主持人Joe Lo(您的意見很管用.........)
借用全新Corally殼給我的房友細Ray(生日快樂!!!來年一定要玩F1)
Team HB HK Mr L(您今場GP架車真係好好跑!)
Team HB HK 棍(個杯都好靚丫!下年加油!)
華基(欠您個TECH頭翼,返到TC會還比您的.....)
祝賀A4 MAX Ma新車大成功!!!
A2 鬼仔(換2.4啦)
A1 Lobo(真係強而有力)

Thank you so much !
特別鳴謝攝影師, KK Chung 小強!!!

A-Main 3rd Final 等待中
RANKS 發表於 2011-11-9 08:57:50 | 只看該作者
hi ching, what is in front of your LRP esc? looks like it got heatsink too.
kwanthree 發表於 2011-11-9 10:04:36 | 只看該作者
師兄, 新手問題,
其實TRG 111的特別之處是在於??
是車頭的設計另其更好彎? 是車尾的扭腰設計另其抓著力高? 還是料靚??
另外, 是200MM的嗎??
joeechiu 發表於 2011-11-9 10:13:01 | 只看該作者
鬼仔(換2.4啦)......你叫他轉2.4G......不如大家拿錢出來買支送給他.....

tiger1 發表於 2011-11-9 19:32:55 | 只看該作者
killed 2 540? ging wor c-hing
 樓主| ahho 發表於 2011-11-10 01:12:05 | 只看該作者
alanchow03 發表於 2011-11-10 01:15:45 | 只看該作者
May I know what was the gear ratio?
 樓主| ahho 發表於 2011-11-10 01:19:50 | 只看該作者
kwanthree 發表於 2011-11-9 10:04
師兄, 新手問題,
其實TRG 111的特別之處是在於??
是車頭的設計另其更好彎? 是車尾的扭腰設計另其抓著力高 ...

TRG111設計偏向Pro-Ten.
車頭多連桿設計,何隨意調節Cambre & Caster.
車尾扭腰也是一大賣點.
她是用F104尾軸,應該接近200mm.
 樓主| ahho 發表於 2011-11-10 01:25:05 | 只看該作者
tiger1 發表於 2011-11-9 19:32
killed 2 540? ging wor c-hing

用錯齒比~~~
Final跑8mins~
到5Mins已經腳軟!
7mins已經香噴噴~~
RANKS 發表於 2011-11-10 01:30:02 | 只看該作者
capacity?nice,I saw a D box pack on the table, you use that?
 樓主| ahho 發表於 2011-11-10 01:32:29 | 只看該作者
alanchow03 發表於 2011-11-10 01:15
May I know what was the gear ratio?

4mins
Day 1 : 91/28
Day 2 : 90/28(第5個初賽,燒第一隻摩打)
8mins Final
1st 90/27
2nd 90/27 (燒第二隻摩打)
3rd 92/25 最好的齒比
 樓主| ahho 發表於 2011-11-10 01:37:54 | 只看該作者
回復 RANKS 的帖子

Dbox差d另我跑唔到其中一個初賽!!!
不過好多GP/Asia Calss既車都有用類似系統!
nel3838 發表於 2011-11-10 01:51:46 | 只看該作者
ahho 發表於 2011-11-10 01:32
4mins
Day 1 : 91/28
Day 2 : 90/28(第5個初賽,燒第一隻摩打)

師兄,我係A呀十呀。我兩隻白豬都無是喎,用FDR 96/26.
可能就因以才在第三轉跑呀七。

結論就是要燒豬才不做呀十。,。。哈哈
 樓主| ahho 發表於 2011-11-10 02:22:51 | 只看該作者
nel3838 發表於 2011-11-10 01:51
師兄,我係A呀十呀。我兩隻白豬都無是喎,用FDR 96/26.

三支棍其中一支???

我有96大減既話,都應該唔燒!!!
tiger1 發表於 2011-11-10 07:10:49 | 只看該作者
ahho 發表於 2011-11-10 01:25
用錯齒比~~~
Final跑8mins~
到5Mins已經腳軟!

香噴噴F1 540
sIUcHuN 發表於 2011-11-10 07:57:25 | 只看該作者
nel3838 發表於 2011-11-10 01:51

原來係你,無A組實力但入左A組+慢過B組.
nel3838 發表於 2011-11-10 09:11:04 | 只看該作者

老狗學的打,腳痛了三曰.
F104 Pro 好好玩, 童心未盡, 下次儲錢買你的極毒TRG111...

nel3838 發表於 2011-11-10 09:15:04 | 只看該作者
sIUcHuN 發表於 2011-11-10 07:57
原來係你,無A組實力但入左A組+慢過B組.

係呀,可能用掍就撞掍,,蠢蠢下入了兩個A組
keithlaw 發表於 2011-11-10 15:35:21 | 只看該作者
Ching, 睇完架TRG111 我都好鐘意呀....... 幾錢? 佢design 好似好過 Tamiya = ="
葉生 發表於 2011-11-10 15:58:45 | 只看該作者
keithlaw 發表於 2011-11-10 15:35
Ching, 睇完架TRG111 我都好鐘意呀....... 幾錢? 佢design 好似好過 Tamiya = ="

梗係好過啦~~一架頂兩架104pro....仲要唔連殼!!
不過...鍾意就買!!!