RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7043|回復: 57
收起左側

Kyosho TF6

zero1166 發表於 2011-9-9 04:18:18 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
點解唔見有人講這車,有冇c兄玩過?
joeechiu 發表於 2011-9-9 06:58:00 | 顯示全部樓層
KYOSHO TF6車好,因為這車機貴下......我先前有玩TF3,TF4,TF5,本人感覺KYOSHO車好.只是TF6太貴了
lmy 發表於 2011-9-9 09:17:39 | 顯示全部樓層
 樓主| zero1166 發表於 2011-9-9 10:28:09 | 顯示全部樓層
車架軟唔軟身,本人唔太想玩d車架軟既車,車既零件問題,有冇邊到有做這車的靈件,如果冇既,訂難唔難,新車幾錢到?係唔係鴻x有得買?
lmy 發表於 2011-9-9 10:35:58 | 顯示全部樓層
回復 zero1166 的帖子

軟唔軟好睇彩數... 之前新落地....行左2分鐘俾條尾ROLL BAR頂爆左條A睥.. 之後整返TOUCH WOOD 用到依家都無問題, 車架行8.5T無乜問題, 4.5就唔係好頂倒! PARTS 我多數係日本訂, 香港都唔使指意有得賣! 不過日本訂就快過你係香港果D所謂幫你訂果D, 有貨既, 第二日就收到, 無貨既3-4日就收到.
新車依家唔知幾錢啦, 之前我買3.7K 好似. 我幾個月前係萬X買的
pma 發表於 2011-9-9 10:45:46 | 顯示全部樓層
回復 lmy 的帖子

日本訂貨 - 係咪日本Kyosho訂呀ching
 樓主| zero1166 發表於 2011-9-9 11:00:05 | 顯示全部樓層
我見到淘寶賣3900,唔知係咪計人仔,,c兄但你直接係日本訂計反yen咩貴d囉?因為我嫁下上網睇佢新車yen價係7yen萬左右,照計就7k hkd啦,但聽你咁講都唔係計十算
 樓主| zero1166 發表於 2011-9-9 11:01:12 | 顯示全部樓層
c兄如果遲d買左,約出來玩下ok?
lmy 發表於 2011-9-9 11:08:23 | 顯示全部樓層
pma 發表於 2011-9-9 10:45
回復 lmy 的帖子

日本訂貨 - 係咪日本Kyosho訂呀ching

已PM左你
lmy 發表於 2011-9-9 11:11:56 | 顯示全部樓層
係淘寶一定人仔啦.. 係日本訂都係俾PAYPAL, 無計咖啦.. 係個RATE 差D, 不過D野都唔係用正價俾, 好似條9骨, ORIGINAL PRICE 1000YEN, 佢都係735YEN, 萬X無晒貨咩? 上個月行過好似仲有一盒係出邊個WINDOW位架
lmy 發表於 2011-9-9 11:14:51 | 顯示全部樓層
再加句, 車如果LOCAL 有就係LOCAL 買啦, 一定平過係日本 OR TAOBAO, 日本賣緊44,990円. 同埋佢原裝係珠差, 牙差岩岩出左, 唔使3千YEN
 樓主| zero1166 發表於 2011-9-9 11:18:46 | 顯示全部樓層
見唔到呀,重有c兄部車係咪有兩款低板?有ni-mh同鋰電板?
lmy 發表於 2011-9-9 11:23:16 | 顯示全部樓層
TF6 一定係得一款低板, 就係鋰電板, ni-mh板係TF5黎
 樓主| zero1166 發表於 2011-9-9 11:30:57 | 顯示全部樓層
lmy 發表於 2011-9-9 11:38:06 | 顯示全部樓層
係黎塊, SORRY 我講得唔清楚佢係SUPPORT NIMH 同LIPO既.. LIPO 要用TAP STICK電.
 樓主| zero1166 發表於 2011-9-9 12:08:48 | 顯示全部樓層
你既意思只係得衣款既電用板?
 樓主| zero1166 發表於 2011-9-9 12:10:10 | 顯示全部樓層
defcone 發表於 2011-9-9 12:35:14 | 顯示全部樓層
zero1166 發表於 2011-9-9 10:28
車架軟唔軟身,本人唔太想玩d車架軟既車,車既零件問題,有冇邊到有做這車的靈件,如果冇既,訂難唔難,新車幾錢到 ...

我有個FD有呢架車, "玲"上手架車架都幾硬下. rollbar mount, 佢地全部都要cut等架車有翻少少flex. 個牙差做得幾好, 但系直濕杯比較容易爛.
 樓主| zero1166 發表於 2011-9-9 12:45:46 | 顯示全部樓層
但有冇只係鋰電低板買?.thxc兄
lmy 發表於 2011-9-9 14:06:22 | 顯示全部樓層
zero1166 發表於 2011-9-9 12:10
http://bbs.rc-evo.com/forum.php?mod=viewthread&tid=180202&highlight=tf6
我係想要這板

好似原廠無出過黎塊野啦.. OPTION PARTS 個LIST都好似無... 仲之緊黎個電位都唔係條LINK入邊果隻. 其實你可以去DOWNLOAD 本MENU 睇下先...