RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7988|回復: 48
打印 上一主題 下一主題
收起左側

F1RCGP 2011 比賽簡佈

Jimmyso 發表於 2011-9-6 17:01:22 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

今年暫定有3個項目如下:

1) F1 GP Class (Control Zen Tire and Brushelss 17.5T) 香港積分賽前十名賽員 + 日本積分賽賽員.

2) F1 Asia Class (Control Zen Tire and Brushelss 17.5T) 所有香港積分賽賽員 或 任何海外地區參加.

3) F1 Class (Control Zen Tire and Brushed 540) 歡迎任何人仕參加 (項目 1 或 2 賽員不能參加).

4) F1 Scale Class  (Control Zen Tire and Brushed 540) 凡參加 1-3 項可免費參加.

cpkd 發表於 2011-9-6 17:07:53 | 只看該作者
F1 Competition!! Good!!
kelvin2626 發表於 2011-9-6 19:08:22 | 只看該作者
 樓主| Jimmyso 發表於 2011-9-6 19:15:32 | 只看該作者
5-6 November !!  Indoor Carpet !!!
SunLi 發表於 2011-9-6 19:33:45 | 只看該作者
How can we do the registration?
thanks!
kelvin2626 發表於 2011-9-6 20:03:05 | 只看該作者
Jimmyso 發表於 2011-9-6 19:15
5-6 November !!  Indoor Carpet !!!

then where?
alanchow03 發表於 2011-9-6 21:30:49 | 只看該作者
Indoor carpet....interesting
nel3838 發表於 2011-9-6 22:29:08 | 只看該作者
Jimmyso 發表於 2011-9-6 17:01
今年暫定有3個項目如下:

1) F1 GP Class (Control Brushelss 17.5T) 香港積分賽前十名賽員 + 日本積分賽 ...

For 2) control brushless 17.5, can different brand motor be used, but control internal resistance limit?
kevin-ysl 發表於 2011-9-6 23:42:54 | 只看該作者
蘇經理~~~係乜野室內場呢???
呢排好多時都係跑JV...
好大可能唔識跑地毯場~~~
boy 發表於 2011-9-7 08:38:20 | 只看該作者
放心,室內地毯17.5無刷海棉呔,香港無咩人跑過,大家都一樣
呢個比賽例呔限turn數,鬥既係setting同技術,呢類咁細既場炒一次就有机會輸返lap,穩穩陣陣仲好
地點係今期rc man公佈左,無買既唔緊要,知唔知呢個星期六日,室內地毯比賽係邊度呢
以舊年既賽例,GP Class係唔限麼打品牌,GP Asia大會會派一隻mark左timing 既SE 17.5 motor, (係報名費入面包埋),F1 Class就係白豬
有唔明既請提出,或者等大會既公佈
nel3838 發表於 2011-9-7 12:36:15 | 只看該作者
boy 發表於 2011-9-7 08:38
放心,室內地毯17.5無刷海棉呔,香港無咩人跑過,大家都一樣
呢個比賽例呔限turn數,鬥既係setting同技術,呢類 ...

but looks like can only join one class wor.... (as not allow to join other race if join white pig motor race).
nel3838 發表於 2011-9-7 12:39:26 | 只看該作者
boy 發表於 2011-9-7 08:38
呢個比賽例呔限turn數,鬥既係setting同技術,呢類 ...

"知唔知呢個星期六日,室內地毯比賽係邊度呢"???
where arh Boy Ching?  Thx.
boy 發表於 2011-9-7 12:56:30 | 只看該作者
無錯,
除左頭十位車手可以鬥gp同asia class,其他只可以鬥一樣

hinwong 發表於 2011-9-7 13:41:16 | 只看該作者
有冇詳細d 既時間表?
boy 發表於 2011-9-7 13:52:49 | 只看該作者
大家請等大會公布
俊亨 發表於 2011-9-8 10:12:51 | 只看該作者
今年洗唔洗報名費? 有冇呔送?
 樓主| Jimmyso 發表於 2011-9-8 12:16:20 | 只看該作者
收報名費,有呔,有摩打,有晚宴 !!
adonis 發表於 2011-9-8 13:28:32 | 只看該作者
有得玩! 有得食! 有抽獎! So fun!!! 幾錢先!
吃喝玩樂 發表於 2011-9-8 18:36:45 | 只看該作者
好似好吸引
 樓主| Jimmyso 發表於 2011-9-9 12:50:07 | 只看該作者
HK$500 !!!  有呔,有摩打,有晚宴 !!  仲可以免費參加 Scale Class (初賽計 Best Lap,決賽跑50圈) !!