RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2924|回復: 8
收起左側

比d意見~1:10 350Z問題重重......

DieselEngine 發表於 2006-1-25 15:17:30 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
個殼我cut左全車包圍,四個轆,尾翼,
但係未開洞(火咀,四支棍洞,天線,死氣喉,散熱洞)

其實散熱窗應該開係邊道呢?我唔想開晒咁核突,比d意見丫

點解人地d車殼有死氣喉嫁,我冇......

我諗住噴果隻香檳橙色,買左支透明橙同埋銀色,
琴日剪左d膠出黎試噴,噴完出黎好樣衰......
因為d透明橙睇落去一粒粒咁呀,係咪我手勢差,
(PS-43透明橙 and PS-12銀色)每樣色我應該噴幾多層油
噴車花係咪型d嫁,但我諗住噴街車d色,
用唔用黑色"頭CUM"好,黑色頭CUM點樣噴呢?我冇頭CUM個mask呀......

買果隻殼連埋窗口MASK,我就跟住佢剪左窗口個MASK出黎,
買殼送果d MASK會唔會漏油嫁?(好驚漏油 )

另外我見人地d車燈仔,點樣加嫁?燈仔d料點樣買.
加燈係咪要噴果陣搵mask遮住燈位?
有冇人可以指點下小弟~~

abcdefg 發表於 2006-1-25 15:21:48 | 顯示全部樓層
最右手邊係油壓油
仲有果支好似係呔水
DC-5 發表於 2006-1-25 17:05:25 | 顯示全部樓層
唔係呔水係補殼膠
AMAT 發表於 2006-1-25 17:07:07 | 顯示全部樓層
呢個係350Z嚟嗎?唔係AE86嚟咩!?!?!?!!!!!
hkopium 發表於 2006-1-25 17:19:21 | 顯示全部樓層
原帖由 AMAT 於 2006-1-25 17:07 發表
呢個係350Z嚟嗎?唔係AE86嚟咩!?!?!?!!!!!

佢借用左 Ryu 既 AE86 photo... 自己架 Z350 無 post 到卦, 我估...

BTW, DieselEngine兄, 你偷用人地既 photo, 因住 Ryu 告你侵犯版權 wor!!!

Ryu 發表於 2006-1-25 17:31:50 | 顯示全部樓層
原帖由 hkopium 於 2006-1-25 17:19 發表

佢借用左 Ryu 既 AE86 photo... 自己架 Z350 無 post 到卦, 我估...

BTW, DieselEngine兄, 你偷用人地既 photo, 因住 Ryu 告你侵犯版權 wor!!!

想我唔告都得, 一齊用86殼喇..........haha

不過點解我個殼未噴就有黑線呢個問題, 係因為我個殼之前已經噴過一次油, 不過有問題, 我洗甩晒d油再噴啫, 而且d黑線係貼紙, 貼係殼外

至於 白色果舊叫 護殼網, 中間樽係 補殼膠, 都係 DC-5兄 教我用的
 樓主| DieselEngine 發表於 2006-1-25 17:47:16 | 顯示全部樓層
原帖由 Ryu 於 25/1/2006 05:31 PM 發表

想我唔告都得, 一齊用86殼喇..........haha

不過點解我個殼未噴就有黑線呢個問題, 係因為我個殼之前已經噴過一次油, 不過有問題, 我洗甩晒d油再噴啫, 而且d黑線係貼紙, 貼係殼外

至於 ...

點解要加d黑線既貼紙既?
做窗框嘛?
Ryu 發表於 2006-1-25 21:33:03 | 顯示全部樓層
原帖由 DieselEngine 於 2006-1-25 17:47 發表

點解要加d黑線既貼紙既?
做窗框嘛?

係呀, 原裝貼紙唔岩用
所以要另外買, 不過又唔算係貼紙, 因為其實係一張大貼紙(膠面), 貼係外面都防到水嘛
 樓主| DieselEngine 發表於 2006-1-26 15:03:01 | 顯示全部樓層
hey......
點解人地d車殼有死氣喉嫁,我冇......
買殼送果d masking tape會唔會漏油嫁?