RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5517|回復: 56
打印 上一主題 下一主題
收起左側

買車的疑惑!

gegegum 發表於 2006-9-12 23:34:27 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
冇玩1/10電車成10年, 今晚去完kws, 本來想買架yokomo cgm 學o下人玩drif, 點知間間都冇得賣! 淨係得drift package(太多膠,唔想買), 而孖星就通街都係(都係太多膠,同對佢冇咩信心), xray都唔小(好似幾好,不過認識唔深)! 好多就算有賣yokomo o既舗頭都話cgm舊, 同parts成日冇貨, 我之前都冇留意yokomo o係kws唔係好common, 係唔係個個都去晒偉高買, 所以佢地唔賣呢? 定係佢真係個款已經好out(好似起碼都有兩三年)? 攪到我好鬼疑惑, 唔知買咩好?
可能我以前係玩yr4, 對yokomo有小小情意結, 不過就今晚所見所閒, 如果買架$1,xxx.價位o既車, 好似xray t2r 同 hpi Cyclone S都好似先進d同流通性大d, 雖然我知玩drift要求唔駛太高, 但今日重出江湖, 都想買架新d同好d! 唔知咁多位師兄有咩意見比小弟呢? 唔該唔該!

SPAWN 發表於 2006-9-12 23:39:17 | 只看該作者
要好D 味BDM lo!夠晒照la!
 樓主| gegegum 發表於 2006-9-12 23:45:48 | 只看該作者
原帖由 SPAWN 於 2006-9-12 23:39 發表
要好D 味BDM lo!夠晒照la!

我都知! budget問題嘛! 所以我話$1,xxx.,o既車囉, 最哀就係cgm唔可以update到去lcg呢!唔係之後有錢慢慢改都得!
lolman 發表於 2006-9-13 00:32:46 | 只看該作者
等我放下毒先.....

如果你係 肉都冇 既 fans..... 你都應該知道佢既質量....虛位極少....而 日本 drift meeting 已經 第 10 round 黎緊

唔買 肉都冇 係你既損失...

Edde 發表於 2006-9-13 01:38:11 | 只看該作者
原帖由 gegegum 於 2006-9-12 23:45 發表

我都知! budget問題嘛! 所以我話$1,xxx.,o既車囉, 最哀就係cgm唔可以update到去lcg呢!唔係之後有錢慢慢改都得!

haha ......照咁睇黎經已中咗毒喇,..... lolman 就...... 住呀 !!

想問你 .....如你買其一 $1xxx 嘅車, 你會否遲吓變做全改呀 ? 如會, 就要計吓數喇.
buggy 發表於 2006-9-13 01:38:57 | 只看該作者
TA05 + option is the very best choice....little wobble only...thousands of part available....
david6680 該用戶已被刪除
david6680 發表於 2006-9-13 02:54:09 | 只看該作者
原帖由 buggy 於 2006-9-13 01:38 發表
TA05 + option is the very best choice....little wobble only...thousands of part available....

不過drift meeting 得waigo host yokomo car play only
lolman 發表於 2006-9-13 02:55:58 | 只看該作者
我o個架只係一架 二手既 BD..... only 1650 in 二手區 買返黎.....

其實我都唔係咁中毒架 jar (我得3架車jar, 好多人多過我啦)

有冇諗過買二手車? 其實如果咁 budget 架二手又正形....都唔錯架....

不過其實都係一手最好啦...自己砌呀, 摸呀...佢個時, 又真係好似同佢談情個種 Feel 架......

仲有因為砌佢個時好多時都可以發覺架車既強同弱點.

我都係由 部 drift package 玩起....買呀買呀(hop up parts) 變左全改 CGM....我諗都夠買架 BDM 有餘

總結黎講, 如果你覺得 千零蚊個車太膠...而高級個D車又唔啱 budget住.....就諗下二手同貯蓄下先囉....
chloe 發表於 2006-9-13 08:45:03 | 只看該作者
原帖由 lolman 於 2006-9-13 02:55 發表
我o個架只係一架 二手既 BD..... only 1650 in 二手區 買返黎.....

其實我都唔係咁中毒架 jar (我得3架車jar, 好多人多過我啦)

有冇諗過買二手車? 其實如果咁 budget 架二手又正形....都唔錯架....

...

本來二手區有架lcg, 可惜慢o左人一步, 比人買o左, 又唔知幾時再有人放, 先走去睇新車o者! 唔知有冇師兄有車割愛呀?
david6680 發表於 2006-9-13 11:32:48 | 只看該作者
原帖由 chloe 於 2006-9-13 08:45 發表

本來二手區有架lcg, 可惜慢o左人一步, 比人買o左, 又唔知幾時再有人放, 先走去睇新車o者! 唔知有冇師兄有車割愛呀?

其實rc-evo咪有日本代bid,可以去日本買。其實唔貴價
spaciogo 發表於 2006-9-13 13:22:47 | 只看該作者
原帖由 david6680 於 2006-9-13 11:32 發表

你成日係日本 bid 野, 不如你又幫我地代 bid 啦
david6680 發表於 2006-9-13 13:27:33 | 只看該作者
原帖由 spaciogo 於 2006-9-13 13:22 發表

你成日係日本 bid 野, 不如你又幫我地代 bid 啦

sorry,我只會幫朋友bid同買野。唔熟係唔會費事煩,我又唔想earn個少少錢。
go sir 要bid野我當然幫你啦

go sir bid bdm 啦
Scania 發表於 2006-9-13 14:19:42 | 只看該作者
原帖由 lolman 於 13/9/06 12:32 AM 發表
等我放下毒先.....

如果你係 肉都冇 既 fans..... 你都應該知道佢既質量....虛位極少....而 日本 drift meeting 已經 第 10 round 黎緊

唔買 肉都冇 係你既損失...

買左 肉都冇 就會 骨都見
RC-DRIFTER 發表於 2006-9-13 14:34:01 | 只看該作者
原帖由 Scania 於 2006-9-13 14:19 發表

買左 肉都冇 就會 骨都見

你問準你亞媽先講la
Scania 發表於 2006-9-13 14:43:06 | 只看該作者
我講緊個銀包骨都見………………………
chloe 發表於 2006-9-13 14:56:19 | 只看該作者
原帖由 david6680 於 2006-9-13 11:32 發表

其實o係日本bid, 要幾耐先到手?
Jimmyso 發表於 2006-9-13 15:22:20 | 只看該作者
原帖由 david6680 於 2006-9-13 02:54 發表

不過drift meeting 得waigo host yokomo car play only

See someday may be Open for any Brand !!!
Jimmyso 發表於 2006-9-13 15:24:01 | 只看該作者
原帖由 gegegum 於 2006-9-12 23:45 發表

If you like the LCG,the Drift Master Kit is coming today !!! But it cost HK$2,xxx !!!
david6680 發表於 2006-9-13 15:57:46 | 只看該作者
原帖由 chloe 於 2006-9-13 14:56 發表

其實o係日本bid, 要幾耐先到手?

好難講,一你要知個賣家幾時send,至快ems大約2-3天
david6680 發表於 2006-9-13 15:58:40 | 只看該作者
原帖由 Jimmyso 於 2006-9-13 15:22 發表

See someday may be Open for any Brand !!!

唔係話我地知下次play雙星呀