RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6423|回復: 46
打印 上一主題 下一主題
收起左側

MA015飄移報告第二章

瘋語飄移 發表於 2011-7-17 05:53:32 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

首先唔該晒有份試車既各位C兄...先黎個結論,就飄移黎講...加左gyro後,對新手同老手...都有好大幫助!今日有幾位無玩過飄移既c兄,接觸過後都非常容既上手...而曾經係飄移高手既CT A1車手X師傅,更即時回復當年之勇...!神童輝更加150hi point極速飄移...然而,科技可以令人進步...而進步同時間須要花時間練習...並唔會一步登天!所以...加左GYRO依然未成功飄到既C兄們,請唔好( )我話( )我呃POSTS!緊記!!!

先由Setting講起...今日試左將陪015 set到京商頭綠尾紅,頭京商尾atm飄移呔,頭尾原裝牙差...基本上係一個推頭,而要一早做動作入灣既setting...再作一些ex-10上既微調,將轉向100x50%!集中精神飄移...除左直路雖要格外留神...同010分別不太!加上gyro後...便會嚴重轉向不足,將轉向100x100%...灣心,s灣變得更加穩定,就算直路有小小不平,同樣可以比盡油...只須要掌握入灣時間提早同油們控制...就可以放心選擇適當行車線位!頭尾原裝黑彈弓,同頭綠尾紅感覺極相似...所以用原裝就可以!再試埋頭尾京商飄移呔...操控難度提高,車尾變得擺動,不過橫滑時間同角度相對増加...觀感大大提升!十分適合進階飄移人仕~~

講住咁多....之後再講車殼影響~~

開始到車殼篇...試左幾個類型車殼:原裝好飄同唔好飄...加左包圍既車殼!本來原裝黎講...FC係無得輸,直路夠定而灣又唔會過甩,所以加左gyro同樣係咁好飄!而FD本身就須要用闊尾飄移呔,先比較易控制...如果唔係就容易打白鴿轉,AE86外型絕對適合飄移,而且成功飄到...動態係好靚<==係如果成功的話,因為86都屬於高階飄移殼...之後就係加左唔同型號包圍既s15...因為重量增加,出錯救車難度都會提高...但係重量分佈係車尾的話...直路尾入灣就可以飄的好橫,仲有反手呔既機會!!!(不過唔會見到...講的黎都入左灣)

以上車殼加左GYRO後...基本上係大同小異,同樣穩定...唔駛驚整完個靚殼因為唔好飄,而得個擺字!!!雖然我既占卡VF RX-7依然未試...不過本身好飄既,相信分別不大~~~綜合以上...MA015確實適合新手同進階飄移C兄,而對於高手們...以後只須要選擇最靚線位!直路仲可以同快車玩下...不過就算有科技幫助,都要由基本技術入手,相輔相成!!!好似02進化03咁...02既高手玩03只會更得心應手!祝各c兄飄移進步神速,唔( )駛比d黑心既快車c兄...例如:d.x...阿Wayxe...BMX...Mugxn等等~~追住黎( )射!!!

checkie 發表於 2011-7-17 06:07:16 | 只看該作者
like~~~~~~
Alotom 發表於 2011-7-17 06:42:38 | 只看該作者
多謝分享。
ken_wyleung 發表於 2011-7-17 10:26:59 | 只看該作者
Very Nice!!
bmw740i 發表於 2011-7-17 11:20:06 | 只看該作者

( )!!!!  有片無真相!!!  
 樓主| 瘋語飄移 發表於 2011-7-17 11:54:20 | 只看該作者
bmw740i 發表於 2011-7-17 12:23:46 | 只看該作者
瘋語飄移 發表於 2011-7-17 11:54
( )!!!如果到時你都玩唔到,唔該你到時改名做無面人無面見人...

咩喎, 又無人叫我上 CT Test Drive...    

吖!!  唔知幾時又再有啲幾架車拉龍一齊飄移嘅片呢??  

樓主| 瘋語飄移 發表於 2011-7-17 13:11:19 | 只看該作者
bmw740i 發表於 2011-7-17 12:23
咩喎, 又無人叫我上 CT Test Drive...   

吖!!  唔知幾時又再有啲幾架車拉龍一齊 ...

星期一上去...我借比你玩
d.s 發表於 2011-7-17 22:01:11 | 只看該作者
瘋語飄移 發表於 2011-7-17 13:11
星期一上去...我借比你玩

星期一.....?
CT 星期一??!!!!
Wakakakaka~~~~~~~~~~~~~~~~
OoCIRCUSoO 發表於 2011-7-17 22:49:53 | 只看該作者
多謝分享。
Carr.1218 發表於 2011-7-18 16:49:54 | 只看該作者
Wayne~~ 發表於 2011-8-14 20:58:59 | 只看該作者
( ) 你呀豐乳!
WLT 發表於 2011-8-14 21:51:13 | 只看該作者
Wayne 唔好()射呀豐乳啦
Wayne~~ 發表於 2011-8-14 22:09:00 | 只看該作者
好掛住你呀龍哥
 樓主| 瘋語飄移 發表於 2011-8-14 22:27:39 | 只看該作者
WLT 發表於 2011-8-14 21:51
Wayne 唔好()射呀豐乳啦

龍哥唔好信呢個反( )仔阿榮...你一走( )左咋~~佢( )你( )到飛起
WLT 發表於 2011-8-14 23:36:46 | 只看該作者
你地唔好()打交啦
Wayne~~ 發表於 2011-8-15 00:09:27 | 只看該作者
WLT 發表於 2011-8-14 23:36
你地唔好()打交啦

你一走( )左,佢條 ( ) 樣豐乳就要我地大師兄!
d.s 發表於 2011-8-15 00:56:18 | 只看該作者
Wayne~~ 發表於 2011-8-15 00:09
你一走( )左,佢條 ( ) 樣豐乳就要我地大師兄!

呀~!我聽講話掉個西瓜落海再嗌想佢返來果個人名,果個人就會返來,
不如揾日試吓law....
OoCIRCUSoO 發表於 2011-8-15 03:14:24 | 只看該作者
XDDDD~
Carr.1218 發表於 2011-8-15 03:54:44 | 只看該作者
再呃