RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2617|回復: 7
收起左側

engine是否到期???

hungm55hk 發表於 2011-6-29 14:34:28 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

當套o左air filter之後就著唔到車, 試過哂d油針,,
但係一唔用air filter就即刻著到(油針位置冇變),,之後收番細支大油針(副機d細係比較猛同比較高音),,再套番air filter就可以正常咁玩(但係副機d聲即刻變到低沉同冇力,,要再收細d支大油針)...

請問是不是engine夠期??
本人用gxr-15 engine(已有幾年歷史)

望ching解答 thx~
valklai 發表於 2011-6-29 16:09:45 | 顯示全部樓層
回復 hungm55hk 的帖子

會唔會係你個air filter舊左or溶左,d瀘綿過唔到風,搞到你依家咁啊
有冇試過換片新綿落去試試??
 樓主| hungm55hk 發表於 2011-6-29 18:32:06 | 顯示全部樓層
air filter 100% new 會唔會係因為我落得太多air filter oil?
Oakfield 發表於 2011-6-29 22:21:34 | 顯示全部樓層
i think 太多air filter oil
valklai 發表於 2011-6-30 08:57:51 | 顯示全部樓層

咁有冇多一個新air filter,
有就換一個冇加油既落去,再着車睇下有冇事................之後餘下既野你知點架啦!!!
 樓主| hungm55hk 發表於 2011-6-30 14:08:18 | 顯示全部樓層
valklai 發表於 2011-6-30 08:57
咁有冇多一個新air filter,
有就換一個冇加油既落去,再着車睇下有冇事................之後餘下既 ...

OKOK THX~ CHING~~ AIR FILTER oil會唔會乾ga?
valklai 發表於 2011-6-30 15:14:56 | 顯示全部樓層
hungm55hk 發表於 2011-6-30 14:08
OKOK THX~ CHING~~ AIR FILTER oil會唔會乾ga?

一般黎計都有兩年先至會乾既,
janson 發表於 2011-8-10 23:23:11 | 顯示全部樓層
可能多油............