RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2985|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

$3000 可以買到D咩車 package

rafi13579 發表於 2011-6-16 22:34:00 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
PS: $3000包 叉,電,控
Yokomo 可以嗎?!
roy55699 發表於 2011-6-16 23:55:53 | 只看該作者

剛剛可以

yokomo 普通版. $1600
GT3B控. $300
無感電變連麼打. $600
B6 鋰電叉機. $200
EXCELL 5400 30c鋰電 from okhobby.  $200
roy55699 發表於 2011-6-17 00:03:26 | 只看該作者
但我見議買sakura s zero 好D!   $700有找買車架! 一百幾十蚊就改到CS! 買多個殼都係$2xx!! 其他錢可以升級做有感電變,麼打同加多舊電!
cheong0523 發表於 2011-6-17 01:00:20 | 只看該作者
俾多少少啦.....買sakura s zero ...改哂cs1.83   $1100到..  電變魔打平平地有感$600....  sevro  1257  3XX        MT4 $1400      電/充 1千到 有3舊電        甘就夠哂啦
yammax 發表於 2011-6-17 01:05:52 | 只看該作者
新開始玩黎講 SAKURA S ZERO比較麻煩 大轉向同反軚(CS)都要DIY
有心玩既唔好諗住平小小 因為SAKURA S ZERO係FOR快車而出
不如俾多D買專出黎DRIFT既好過
YOKOMO既SD同SJ既OTA R31都OK  好似千六~千九蚊左右
電子野加埋都差唔多九百蚊左右
控就睇自己喇 一般既FUTABA KO同SANWA控1350~4XXX都有
差機同電五百左右
carto 發表於 2011-6-17 01:10:58 | 只看該作者
sakura s zero cs1.83甘就夠哂啦
240SX 發表於 2011-6-17 01:21:21 | 只看該作者
建議Yokomo SD 或 STREET JAM OTA R31
tt01E 發表於 2011-6-17 01:40:41 | 只看該作者
I suggest this
http://item.taobao.com/item.htm?id=6881504479
CS 2.0, large steer angle, carbon fiber decks and parts, metal steering, bulkhead......
Similar to a full option ta05 vdf
chokawai 發表於 2011-6-17 02:07:33 | 只看該作者
TT-01 D TYPE E唔得咩??一千到都有倍啦有齊CS野....SERVO$5XX.....控Futaba 3PL$800到...LOPO電連叉機$600到
choicelam 發表於 2011-6-17 11:07:39 | 只看該作者
tamiya的車都不是為飄移設計的,玩起來註定悲劇
大便丸 發表於 2011-6-17 22:01:19 | 只看該作者
Tomyyoyo 發表於 2011-6-18 08:21:29 | 只看該作者
I also want to buy a drift car! where should I go?
roy55699 發表於 2011-6-19 07:33:44 | 只看該作者
其實你地想入手,先先要睇下自己有幾多彈藥再去想下買咩車!! 依個先最緊要!! 嫁嫁車玩cs所有消費嘅金錢都唔同....
roy55699 發表於 2011-6-19 07:38:04 | 只看該作者
唔使問邊架好d,邊架好飄d.... 因為架架都一樣可以好好飄!!,因為要睇你個人set車技術!! 無一架會易set又好飄.....
carto 發表於 2011-6-19 10:17:19 | 只看該作者
yokomo sd好玩呀又多料又多人玩。我都係sd人
roy55699 發表於 2011-6-19 11:24:51 | 只看該作者
回復 carto 的帖子

我都係SD人  但我覺得SD D件太貴,如果比我再入手多架我一定會入三姑拉!!! 多D SET車技術要求同價廉地去改成CS或快車...
pcm 發表於 2011-6-19 11:33:27 | 只看該作者
yokomo sd
little-car 發表於 2011-6-20 00:22:04 | 只看該作者
roy55699 發表於 2011-6-19 07:33
其實你地想入手,先先要睇下自己有幾多彈藥再去想下買咩車!! 依個先最緊要!! 嫁嫁車玩cs所有消費嘅金錢 ...

其實 CS 呢個詞有咩意思?

我見有 d 叫 CS 88.5% , 前單後滾, 前後滾差 ... 到底咩意思?
榮~ 發表於 2011-6-20 00:27:06 | 只看該作者
little-car 發表於 2011-6-20 00:22
其實 CS 呢個詞有咩意思?

我見有 d 叫 CS 88.5% , 前單後滾, 前後滾差 ... 到底咩意思?

CS 88.5%我就唔知是什麼!
前單後滾應該係前單向後珠差或牙差,
而前後滾差應該是前後珠差或牙差~
little-car 發表於 2011-6-20 00:36:13 | 只看該作者
回復 榮~ 的帖子

咁 cs 1.83 同 cs 2.0 即係咩 setting?